De behandeling – Suzanne Young

Korte inhoud:

De Behandeling is het tweede deel in de indrukwekkende en aangrijpende The Program-serie. In deel 1, Het Programma, moest Sloane er alles aan doen om uit handen van het Programma te blijven. Maar niet alleen zij, ook James, met wie ze op de vlucht is, wordt steeds zwakker en een depressie ligt op de loer. In dit ijzingwekkende vervolg lees je of het ze lukt om aan de leugens en de geheimen te ontkomen…

Hoe stop je een epidemie?

Sloane en James zijn op de vlucht na ternauwernood te zijn ontsnapt aan de zelfmoordepidemie en ook aan het Programma. Ze bevinden zich zeker niet buiten de gevarenzone. Ze hebben allebei enorme gaten in hun geheugen en hoewel Sloane en James elkaar terug hebben weten te vinden, is het Programma nog niet bereid ze op te geven.

Ze voegen zich bij een op de vlucht geslagen groep rebellen en zullen moeten zien uit te vinden wie ze kunnen vertrouwen, en hoe ze het Programma kunnen uitschakelen. Maar ondanks het feit dat ze al een heel eind op weg zijn, zijn er nog heel veel dingen die ze zich niet kunnen herinneren. De sleutel nar hun verleden is de Behandeling – een pil die vergeten herinneringen terug kan halen, zij het tegen een hele hoge prijs. En er is maar één dosis.

Mijn mening:

Ik vond het moeilijk om in het verhaal te komen. Ik miste een soort herhaling of korte samenvatting van het vorige boek. Na een honderdtal bladzijden begon er dan toch van alles te gebeuren en nam het verhaal plotse wendingen waardoor ik toch verder bleef lezen. Al vond ik wel dat er niet echt veel gebeurde in het boek. Ik las ook het exclusief kortverhaal “Het herstel” en daar vond ik veel meer in gebeuren dan in het hele boek. En toch ben ik ergens wel benieuwd naar het derde deel in deze reeks maar vraag me tegelijk af wat ze daar nog te vertellen gaan hebben.

Zou hij echt liegen over zoiets gruwelijk? Ik kreun uit frustratie dat helemaal niemand te vertrouwen is. ‘We zijn gewoon allemaal leugenaars.’
Realm komt overeind. ‘Iedereen liegt, Sloane. Alleen zijn wij er toevallig beter in dan anderen. Daarom leven we nog.’

ISBN: 978-90-452-0951-7
Aantal pagina’s: 398
Uitgeverij Karakter

5 gedachtes over “De behandeling – Suzanne Young

   • FollowMeMove 17 september 2015 / 11:17

    Hi Lize, ik doe ze ook lang niet allemaal. Kijk maar gewoon. Groetjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s