De remedie – Suzanne Young

Korte inhoud:

Ik neem niets mee van mijn eigen leven; ik ben een lappendeken van andermans herinneringen, maar op de een of andere manier voelen die echter dan de mijne.

Quinlan McKee is een zogenaamde sluiter. Sinds haar zevende helpt ze nabestaanden een periode van verdriet af te sluiten.
Quinn wordt op aanraden van rouwbegeleiders ingehuurd door families om voor een korte periode de rol van hun overleden dochter aan te nemen. Ze is uiteraard geen exacte kopie, maar als ze hun kleding gaat dragen, haar kapsel aanpast, gekleurde contactlenzen draagt en foto’s en video’s bestudeert, kan ze binnen de kortste keren iedereen zijn. Maar om haar taak zo goed mogelijk te vervullen, moet ze haar gevoelens uitschakelen en zich niet te erg hechten aan de mensen die ze helpt.
Op haar zeventiende blinkt Quinn uit in dit therapeutische rollenspel; ze is er zo goed in dat ze haar eigen verleden en dat van degene die ze speelt door elkaar gaat halen. Als ze haar langstdurende opdracht krijgt, als Catalina Barnes, begint ze een band op te bouwen met de vriend van het overleden meisje. En dat is nog maar het begin van de problemen, zeker wanneer Quinn de waarheid achter Catalina’s door ontdekt. En de epidemie die het zou kunnen veroorzaken…

Ver weg zijn kan echter verwarrend werken. Niets is vertrouwd, de plekken noch de mensen. In zo’n situatie kun je vergeten wie je echt bent.

Afbeeldingsresultaat voor de remedie suzanne young

Mijn mening: 

Het was een tijdje geleden dat ik Het programma en De behandeling las maar ik vond dat interessante boeken en nu ik ‘De remedie’ in huis had, gereserveerd in de bibliotheek en lang moeten wachten, heb ik het toch maar gelezen.
Dit boek viel mij wat tegen. Het verhaal kwam niet echt opgang vond ik. Als er dan iets gebeurde dan werd het vaak te ingewikkeld. Ik ben me tijdens het lezen ook altijd blijven afvragen wat die boek te maken heeft met de vorige twee? Komt er nog een vierde deel? Dat lijkt van wel maar dan nog kan ik het verband niet onmiddellijk leggen.
Om het boek kort door de bocht samen te vatten: het is een liefdesverhaal met ups en downs en een meisje dat met meerdere jongens goed overeenkomt.

ISBN: 978-90-452-0992-0
Aantal pagina’s: 366
Uitgeverij Karakter

2 gedachtes over “De remedie – Suzanne Young

  1. Marcia 9 september 2016 / 07:34

    Jammer dat het boek tegenviel! Zelf vond ik The Program serie echt heel goed, maar aan deze prequel ben ik nog niet toegekomen.. nu toch even twijfelen of ik het boek niet gewoon links zal laten liggen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s