Beter slanker sterker – Marjolijn de Cocq

Korte inhoud:

Billen zijn iets om trots op te zijn in veel culturen. En al die culturen maken ook al een paar decennia deel uit van de gemixte jongerencultuur in het Westen. We kijken al vijftien jaar naar videoclips vol ronde billen.

Van vasten tot veganisme, van metabolismedieet tot glutenvrij, van dr. Neal D. Barnard tot dokter Frank, van (halve) marathon tot Urbanathlon, van yoga tot mindfulness. Vijf jaar lang onderwierp journalist Marjolijn de Cocq zich aan de vele dieethypes en sportrages die voorbijkwamen. Een fysieke en spirituele ontdekkingsreis: voor artikelen in de krant, maar ook in de hoop hét recept te vinden voor een betere, slankere en sterkere versie van zichzelf. Ze viel af en kwam weer aan, verbeterde persoonlijke record en raakte geblesseerd. En ondertussen diende the next best thing zich alweer aan…
Beter, slanker, sterker is een hilarische en voor velen herkenbare roadtrip door de wereld van de gezondheidsgoeroes en -bewegingen. Een hart onder de riem voor vrouwen die worstelen met hun uiterlijk, hun gewicht of de tand des tijds.

Mijn mening:

Dit boek was anders dan ik verwacht had en ik vermoed dat het daarom is dat ik zo vond tegen vallen. Het boek bestaat uit allemaal korte hoofdstukken die je misschien best kan vergelijken met dagboekfragmenten en als er dan iets genoemd werd zoals Fit for life, burn-out, Sonja Bakker… werd er in een kader apart uitleg overgegeven. Dat vond ik de interessante stukjes maar het dagboek sprak mij niet zo aan. Als ik er nu op terugkijk, op het lezen van het boek, had ik verwacht dat er meer gedachten en gevoelens besproken zouden worden maar eigenlijk komen die nauwelijks of niet aanbod en dat vind ik er jammer aan.

ISBN: 978-94-005-0625-1
Aantal pagina’s: 208
Uitgeverij Lev. boeken

4 gedachtes over “Beter slanker sterker – Marjolijn de Cocq

 1. Marina Van Steenwinckel 25 september 2015 / 16:38

  Hey Lize,
  Ik had nog gewacht om dit boek aan te vragen voor ANBN omdat ik er ook mijn twijfels over had dat dit een goed boek zou zijn.Als ik het zo lees is het niet de moeite om het aan te vragen, hé.Toch gemakkelijk dat ik al een eerdere indruk kan krijgen over een bepaald boek 😉.
  Tot later.

  Groetjes,
  Marina

  Van Steenwinckel Marina
  Essestraat 11
  2220 – Heist op den Berg
  GSM : 0477/61.40.64.
  Tel. : 015/24.07.91.

  Date: Fri, 25 Sep 2015 16:30:51 +0000
  To: mar_steenwinckel@hotmail.com

  Geliked door 1 persoon

  • Lizesboeken 26 september 2015 / 06:17

   Goed dat je het boek toch nog niet besteld had! Ik weet niet hoe het komt maar ik had echt andere verwachtingen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s