Poppy Shakespeare – Clare Allan

Korte inhoud:

Er waren drie wc-hokjes en twee ervan waren bezet. De achterste was nooit vrij, want daar woonde Fran van de Vijfde Verdieping. Fran van de Vijfde Verdipeing was een raar soort drabber, die had beter kluizenaar kunnen worden of zo, want het enige wat ze wou, was een beetje rust aan haar kop, zei ze, en dat kreeg ze niet.

N is al dertien jaar patiënt in Dorothy Fish, een inrichting in Noord-Londen. Dag na dat zit ze te roken in gemeenschappelijke ruimte en net als bij alle andere patiënten is het haar enige wens om nooit ui de inrichting ontslagen te worden.
Dan wandelt Poppy Shakespeaere binnen met haar minirok en stilettohakken. Ze weet zeker dat ze hier niet thuishoort en is vastbesloten terug te keren naar haar gewone leven. N is verbijsterd door Poppy’s houding, maar besluit haar toch te helpen. Samen verzinnen ze een manier om Poppy uit de inrichting te krijgen. Maar zijn ze gek genoeg om het systeem te beduvelen in een wereld war gekte de normaalste zaak van de wereld is?

Mijn mening: 

Ik denk wel ’s dat het leven een stuk makkelijker zou wezen als ik niet zo gevoelig was voor wat andere mensen voelen. Ik weet niet of ik zo geboren ben of dat het komt door alles wat er gebeurd is, maar soms lijkt het verdomme wel of ik radar heb, als je snapt wat ik bedoel. Ik bedoel, ik had mijn ogen nog niet dicht of ik wist dat er stront aan de knikker was.

Toen ik bekend maakte dat ik wou meedoen met de Verbeelding Book Challenge kreeg ik heel wat tips, waaronder dit boek. Ik sta open voor tips en aanraders van anderen maar heb nu nog maar eens gemerkt dat ik liever mijn eigen keuze lees. Dit boek lag mij niet. Ik vermoed dat de vertaling ook wel meespeelt en dat ik het beter in het Engels gelezen had. Het verhaal speelde natuurlijk ook een rol want er gebeurde helemaal niets… Verschillende bladzijden vol tekst om tot niets te komen of toch niets belangrijk.
Vandaar dat ik ongeveer halfweg gestopt ben in dit boek.

ISBN: 978-90-290-7882-5
Aantal pagina’s: 348
Uitgeverij Meulenhoff

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (3/30): een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat

5 gedachtes over “Poppy Shakespeare – Clare Allan

 1. sonja 30 januari 2016 / 20:32

  hmmm….wat jij beschrijft intrigeert me wel hoor. Jammer dat je het niks vond.

  Geliked door 1 persoon

 2. minoesjka2 31 januari 2016 / 17:05

  Weet je, je hebt het in ieder geval geprobeerd. Als ik jou mening zo lees, was ik ook niet tot het eind door gegaan 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Flavie 2 februari 2016 / 18:38

  Als ik de inhoud lees, spreekt het boek mij precies wel aan… misschien eens een poging wagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s