Dagboek van een doorzetter – Courtney Rubin

Korte inhoud: 

Afvallen gaat meestal niet op de makkelijke, eenvoudige manier die wordt beschreven in tijdschriften en boeken. Afvallen is lastig en moeilijk, en het mislukt vaak een flink aantal keren voordat het goed gaat. Dat ondervond ook Courtney Rubin, een succesvolle journaliste met een druk sociaal leven en een groot gewichtsprobleem. Ze deed al jaren verwoede pogingen om af te vallen, maar het enige wat ze daarmee bereikte was het zogenaamde jojo-effect: ze was wel telkens een tijdje slank, maar verviel al snel weer in haar oude gewoonten, zodat ze weer meer aankwam dan voordat ze afviel.

Ik ontdekte dat ik, terwijl ik ontzettend veel tijd had besteed aan het tellen van koolhydraten en aan cardiofitness, gewichtheffen en allerlei eetschema’s, eigenlijk had moeten weten dat overgewicht nauwelijks iets met voedsel te maken heeft. Natuurlijk zorgt voedsel voor de kilo’s, maar als je meer dan 10 kilo te zwaar bent, gebruik je voedsel als vervangingsmiddel voor iets anders.

In Dagboek van een doorzetter beschrijft Courtney Rubin haar dagelijkse gevecht met eten. Het is geen how to-boek, geen zeurboek, en beslist geen dieetboek, maar een eerlijk, dapper en gelukkig ook heel grappig boek over lijnen en gewichtsproblemen.

Mijn mening: 

Zo een goed boek! Geschreven uit eigen ervaring, uit wat Courtney allemaal heeft meegemaakt in haar leven. Voor mij zaten er heel veel stukken in die herkende en die zich even goed hadden kunnen afspelen in mijn eigen leven. Misschien dat ik het daarom zo een goed boek vond?! Wat ik nog leuk en goed vond is om te merken hoe Courtney groeide, op verschillende gebieden, doorheen het verhaal. Door kleine stapjes te zetten kom je ook vooruit en praten is sowieso belangrijk.

Ik wou dat ik zes maanden kon verdwijnen en als een slanke den terugkomen. Mijn dikke leven is me bekend en ik kan me geen slank leven voorstellen, maar de overgang van het ene naar het andere… Ik doe mijn ogen dicht, maar ik zie het niet voor me.

Ik herkende mij zowel in het deel over het eten, waar ik ook al lang mee sukkel/tegen vecht om het zo te zeggen, als ook het familiedeel.

Je bent gek, heb ik ergens gelezen, als je steeds dezelfde dingen doet en een ander resultaat verwacht. Als dat waar is, ben ik knettergek.
Zoals altijd bel ik instinctief mama als er iets mis is, daarom belde ik haar vanmorgen om haar te vertellen van de overstroming. Ik wilde van haar horen wat ik moest doen.

Het enige nadeel was, vind ik, dat kilo en pond door elkaar word gehaald en de afstanden die in kilometers werden weergegeven kwamen soms ook raar over.

ISBN: 978-90-697-4680-7
Aantal pagina’s: 333
Uitgeverij Arena

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (4/30): een boek waarin eten centraal staat

3 gedachtes over “Dagboek van een doorzetter – Courtney Rubin

 1. Sonja 10 februari 2016 / 14:47

  Heb jij niet al eerder zoiets gelezen en erover geschreven? Staat me iets van bij…Stoppen met geraffineerde suiker, lowcarb en geen bewerkte rotzooi uit pakjes eten. De kilo’s vliegen eraf! Succes!

  Geliked door 1 persoon

  • Lizesboeken 25 februari 2016 / 20:23

   Ik lees inderdaad wel vaker zo’n soort boeken omdat ik zelf een eetstoornis heb en de boeken recenseer voor vzw ANBN (anorexia nervosa – boulimia nervosa)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s