Verlost van verleiding – Arno Monsecour

Korte inhoud:

Misschien herken je het wel: je kijk naar je favoriete serie met een kommetje chips erbij, en voor je het weet is de hele zak leeg. Een schuldgevoel overvalt je en je maakt jezelf voor de zoveelste keer wijs dat je vanaf morgen de verleiding wel zult weerstaan.

Weet jij wat het duurste advies ter wereld is? Slecht advies. Kijk even naar je eigen leven: je neemt afvaladvies aan van je vriendin die zelf van het ene dieet naar het andere hopt zonder blijvend resultaat. Je neemt advies aan van je ouder die zelf sukkelt met gezondheidsklachten. Je neemt advies aan van een collega die zelf de verleiding niet kan weerstaan.
Omde een of andere gekke reden luisteren we vaak naar mensen die helemaal niet weten waarover ze het hebben. Vind je het dan vreemd dat je vanaf het begin gedoemd bent om te falen? Zeker als dat advies niets anders doet dan je zelfvertrouwen ondermijnen en de vaste aannames op je harde schijf alleen maar versterken.

Het kan anders. Arno Monsecour is diëtist, internationaal gecertificeerd Percision Nutrition Level 2 Expert en mindsetcoach. Hij ontwikkelde een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd programma waarin hij mensen begeleidt naar een gezondere en fittere mindset.

In dit boek ontdek je nieuwe inzichten die leiden naar gewoonte- en gedragsverandering. Je leert hoe ook jij een mentale klik kunt maken, zodat je die goede voornemens eindelijk wel volhoudt en ze een nieuwe vaste gewoonte worden. Want pas als je anders gaat denken, krijg je je eetgedrag en gewicht echt onder controle.

Verlost van verleiding - Arno Monsecour

Mijn mening:

Wanneer je geloof dat je zelf jouw omstandigheden en dus jouw resultaat in handen hebt, ben je krachtig. Omdat je weet dat je het zelf kunt veranderen. Dat wanneer je te zwaar bent, te ongezond eet of eetbuien hebt, je zelf de tools kunt vinden om dat op te lossen.
Nee zeggen tegen de verleiding wil niet zeggen dat je ‘maar genoeg wilskracht’ moet hebben om niet dat stukje taart te nemen. Nee! Nee zeggen tegen de verleiding wil zeggen dat je jezelf voldoende liefhebt om goed voor jezelf te zorgen.

Een goed boek als je al therapie hebt gehad bij een psycholoog maar toch nog niet helemaal van je eetbuien verlost bent. Het is belangrijk dat je naar jezelf durft te kijken en je ‘fouten’ onder ogen durft te zien en er mee aan de slag wilt gaan.


Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken die dan weer bestaan uit verschillende stappen. Bij elke stap staat er een oefening die je dan best doet voordat je verder leest. Er wordt regelmatig terug verwezen naar de oefening die je een paar bladzijden daarvoor gemaakt hebt.


Ik denk wel dat het belangrijk is dat je tijdens het lezen van het boek ook professionele hulp hebt omdat er oude herinneringen naar boven kunnen komen.

Ik las en recenseerde dit boek voor ANBN.

ISBN: 978-94-014-7143-5
Aantal pagina’s: 200
Uitgeverij Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s