Goede dochter – Karin Slaughter

Korte inhoud:

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

‘Slimmerik.’ Ze nam Charlottes gezicht in haar hand. ‘Op een dag ontmoet je een man die hopeloos valt voor dat stel hersens van je.’
Charlotte zag een struikelende man voor zich die net als de plastic vork over de kop sloeg. ‘Stel dat hij zijn nek breekt als hij valt?’

Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Dat was de laatste en enige keer geweest dat ze zich aan haar verdriet had overgegeven. Na die lange nacht vol tranen had ze zichzelf gedwongen op tijd haar bed uit te komen, minstens twee keer per dag haar tanden te poetsen, zich regelmatig te douchen en al die andere dingen te doen waaraan de wereld kon zien dat ze een normaal functionerend mens was. Ze kende dit van vroeger: zodra ze even niet op haar hoede was, raakte de wereld in een neerwaartse spiraal en dook een diepe maar vertrouwde afgrond in.

Afbeeldingsresultaat voor goede dochter karin slaughter

Mijn mening:

Het was even wennen aan dit boek. Ik vind het anders dan de andere boeken van Karin Slaughter maar daarom niet minder goed, integendeel! Er komt naar mijn gevoel minder geweld in voor. Oké, natuurlijk gebeurd er wel iets. Hoe kan het ook anders? Maar het blijft bij dat ene item. Terwijl de vorige boeken gingen over hoe politieagenten iets beleefden, gaat het nu eigenlijk over een gezin, of toch zeker de twee zussen uit dat gezin.

Het schrijven van die brief was een van de moeilijkste dingen geweest die Sam ooit in haar leven gedaan had. Ze had haar zus geschreven dat ze van haar hield, dat ze altijd van haar had gehouden, dat ze heel bijzonder was, dat hun relatie veel voor haar betekende.

Het verhaal zat goed ineen met genoeg spanning en terugblikken waardoor de puzzelstukjes stilletjes aan in elkaar begonnen te passen. Ik vind het jammer dat het boek uit is en dat is volgens mij een goed teken.
De twee zussen maken samen iets ergs mee, daardoor groeien ze uit elkaar en zien ze elkaar 28 jaar of langer niet meer. Door omstandigheden zien ze elkaar dan toch terug en blijkt het ook terug goed te klikken tussen de zussen. Ik werd helemaal mee gezogen in dat deel van het verhaal.

ISBN: 978-94-027-2680-0
Aantal pagina’s: 506
Uitgeverij HarperCollins

4 gedachtes over “Goede dochter – Karin Slaughter

 1. Flavie 14 maart 2018 / 15:36

  Ik lees haar enorm graag. Momenteel ben ik de reeksen aan het lezen en daarna ga ik haar andere boeken lezen.

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 15 maart 2018 / 08:11

   Ik heb ondertussen al haar boeken gelezen en hoop dat het niet te lang meer duurt voordat er een nieuw boek uitkomt

   Like

 2. Hilde 14 april 2018 / 14:40

  Heb ook al een aantal boeken van La Slaughter gelezen. Vooral de reeksen met Sara Linton en diens ex Jeffrey Tolliver vind ik echt goed. Elke thriller die ik al las van haar vond ik goed (onder andere nachtschade).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s