Opgeruimd leven – Eva Brumagne

Korte inhoud:

Voel je je soms zo overweldigd door je leven dat je niet toekomt aan wat je echt graag doet?

Tijd is een uitvinding van de mens om het leven in te delen en te ordenen. Wat voorbij is en wat nog moet komen, moet een plekje krijgen. Daarvoor dient de tijd. Tijd maakt alles mogelijk. Hij brengt orde en overzicht.

In opgeruimd leven zet Eva Brumagne je op weg om tijd en balans in je leven te scheppen. Dat kan alleen als je keuzes maakt en je goed organiseert: van ontspullen over bullet journals maken tot technologie voor jou laten werken. Eva’s praktische oefeningen en concrete tips dagen je uit om je leven in handen te nemen, zodat je je tijd kunt invullen zoals jij dat echt wilt.

Rommel wordt ook wel ‘de fysieke voorstelling van niet-genomen beslissingen, gevoed door uitstelgedrag’ genoemd (Christina Scalise).

Afbeeldingsresultaat voor opgeruimd leven

Let op! Begin klein. Het heeft geen zin te proberen om jezelf vijf nieuwe gewoontes in een keer aan te leren, want dat is gedoemd om te mislukken. Begin met één gewoonte, de gemakkelijkste.

Mijn mening:

Eind vorig jaar schreef ik mij in voor de workshop “Een jaarplan voor meer tijd en geluk” van Femma en CM. Die titel klinkt toch echt verleidelijk hé? De workshop is gebaseerd op dit boek. We moesten het niet kopen of lezen maar ik heb dat toch gedaan.
Ik twijfelde in het begin omdat ik al een paar andere opruimenboeken gelezen had. Gelukkig is dit een ander boek, het gaat over opruimen, maar ook over hoe je je werk kan structuren, hoe je je agenda best inplant, rust in je hoofd, doelen stellen, je gezin betrekken bij het opruimproces etc.
Tijdens de workshop gaven we 10 doelen een cijfer tussen 1 en 10/10. Als je een 1 geeft ben je helemaal niet tevreden en een 10 zeer tevreden. Nadien kregen we de opdracht om de doelen zo specifiek mogelijk te omschrijven. Van die 10 doelen die we in het begin hadden mochten we er uiteindelijk nog 5 overhouden. Prioriteiten stellen dus. Nadien moest je voor elk doel opschrijven wat het kleinste stapje is dat je nu al zou kunnen zetten.
Binnen 5 à 6 weken zien we elkaar terug en bespreken we hoe het is verlopen. Om elkaar ondertussen te blijven motiveren hebben we e-mailadressen uitgewisseld. Dat lijkt mij wel belangrijk en vooral motiverend natuurlijk.

Rusten heeft te maken met het ontspannen van je lichaam (actief of passief), het onderbreken of staken van je activiteit (voor korte tijd of definitief) en het heeft een positief effect op dat lichaam. Rust laadt je batterijen weer op.

ISBN: 978-94-613-1677-6
Aantal pagina’s: 218
Uitgeverij Van Halewyck

8 gedachtes over “Opgeruimd leven – Eva Brumagne

 1. minoesjka2 19 januari 2018 / 11:43

  Zag dat de schrijfster ook een blog heeft, deze ga ik om te beginnen eens volgen, want dit is zeker een boek voor mij, bedankt voor de tip en ik ben benieuwd of jij voor jezelf je doelen haalt.
  Gaan we daar hier nog meer over horen??

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde 1 februari 2018 / 08:04

  Femma, ha! Daar heb ik me dit jaar ook lid van gemaakt. Ik ga eens op zoek of ze die cursus nu nog geven. Dit lijkt me echt een goed boek want inderdaad er bestaan al veel opruimboeken hé. Ben ook reuze benieuwd hoe het voor jou zal verlopen door dit toe te passen in eigen woon- en leefomgeving. Merci voor deze tip, die wil ik zeker onthouden Lize.

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 2 februari 2018 / 18:35

   In het begin was ik heel enthousiast 🙂 Het gaf mij een goed overzicht en het is niet moeilijk om toe te passen maar je moet er natuurlijk wel aan blijven werken en daar ben ik niet altijd zo goed in…

   Like

   • Hilde 5 februari 2018 / 10:00

    Dat herken ik ook wel, Lize, dat van dat volhouden. Ik heb ook zo’n stok achter de deur nodig. Begin altijd vol enthousiasme aan iets nieuw maar voor hoe lang is steeds de vraag…

    Geliked door 1 persoon

 3. Leen 10 februari 2018 / 08:33

  Ik heb het boek ook gelezen en vond het vooral leuk dat het zo praktisch gericht is. Ik wou meteen beginnen opruimen! Ik heb er een review over geschreven maar moet nog een gaatje in de blogplanning vinden om het online te zetten.

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 10 februari 2018 / 16:36

   Ik had het gezien dat je het gepost had maar ik kon er niet op reageren… Bij mij heeft het vooral geholpen voor een “opgeruimder hoofd”

   Geliked door 1 persoon

   • Leen 10 februari 2018 / 19:27

    Het was door een foutje in de planning inderdaad op het verkeerde moment gepost dus had het terug verwijderd… Chaos 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s