Badgasten – Emma Straub

Korte inhoud:

Hoe langer hij thuis was, hoe meer ze het begreep. Eerst uit gesprekken die ze kon horen door de honderd jaar oude muren en vloeren heen. Flarden, een paar woorden die harder klonken dan de rest. Maar toen kreeg ze alles in één keer over zich heen omdat haar moeder had besloten dat het te moeilijk was om net te doen of alles koek en ei was. Franny had het als volgt uitgedrukt: haar vader had met iemand geslapen en dat was een PROBLEEM.

Franny Post zag het al helemaal voor zich: een zonovergoten vakantie op Mallorca om samen met het gezin haar 35-jarig huwelijk met Jim te vieren. Zon, zee, mooie stranden, overheerlijke tapas en ontspannen tennispartijtjes beloven een welverdiende ontspanning aan de spanningen die er thuis in Manhattan net onder de oppervlakte liggen. Maar naarmat de dagen verstrijken komen er geheimen boven water, steken ingesleten patronen de kop op en worden oude wonden opengereten.

Ik ben de woede voorbij. Ik heb echt nooit geweten dat deze toestand bestaat, dat hij iets kon doen wat zo vreselijk is dat het woord “woede” er niet eens bij in de buurt komt.

Afbeeldingsresultaat voor badgasten emma straub

Mijn mening:

De cover van dit boek sprak mij, als waterrat, enorm aan en de korte inhoud beloofde ook een leuk en aangenaam verhaal. Al vond ik het niet zo leuk als ik op voorhand verwacht had. Ik dacht namelijk dat er toch iets van spanning in zou zitten, wat er voor mij eigenlijk altijd een beetje moet inzitten, maar dat was niet. Het was een ‘feelgood’ verhaal maar niet helemaal met een happy end.
Het boek vertelt het verhaal van een Amerikaans gezin, waarvan elk gezinslid wel één of meerdere problemen heeft die vroeg of laat aan bod komen en al dan niet opgelost geraken. Het verhaal zit wel goed in elkaar en nam soms wendingen die ik niet verwacht had.
Emma gebruikt wel vaak mooie, sprekende zinnen waar ik wel van houd.

Alle vier de Posts hielden tegelijkertijd hun adem in en wensten allemaal dat dit moment eeuwig zou duren. Een gezin is eigenlijk niets meer dan een vat vol hoop en goede bedoelingen. Zelfs de zielenpieten die kinderen krijgen om daarmee een slecht huwelijk te redden doen dat uit – misplaatste – hoop.

ISBN: 978-90-472-0464-0
Aantal pagina’s: 270
Uitgeverij Ambo/Anthos

4 gedachtes over “Badgasten – Emma Straub

  1. Hilde 15 oktober 2016 / 09:48

    Dit boek trok al meerdere malen m’n aandacht, tijdens een van m’n bezoekjes aan de boekenwinkel, eveneens door de cover :-). Nu ik jouw recensie gelezen heb, spreekt het me zeker ook aan, Lize. Die schrijfstijl bevalt me in elk geval.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s