Een gelukkige geest in een gezond lichaam – Louise Hay, Ahlea Khadro & Heather Dane

Korte inhoud:

Louise Hay is bekend van vele boeken over het positief veranderen van je gedachten, van jezelf houden en het geloof dat het leven van jou houdt. In dit boek legt de energieke, bijna 90-jarige, auteur uit dat bij een positieve levenshouding en houden van jezelf ook een gezonde leefstijl hoort.

In zeven stappen leidt Hay je naar een nieuwe kijk op gezondheid. Ze geeft uitleg over het lichaam, ziekten, voedingsstoffen en recepten. En gaat in op de kunst van het luisteren naar en het begrijpen van je lichaam. Een holistische kijk op lichaam en geest.

Mijn mening:

Eerlijk gezegd zag ik er wat op om in dit dik boek te beginnen. Het zag er zo wetenschappelijk en dus wat saai uit maar er was voldoende afwisseling tussen feiten & wetenschappelijk onderzoek, getuigenissen, oefeningen & tips waardoor het boek goed leesbaar was en ik er veel informatie heb kunnen uithalen.

Louise, Ahlea en Heather leren je in 7 stappen om meer van je lichaam te houden en gezonder te gaan eten:

 1. Creëer een nieuwe kijk op gezondheid
  In deze stap leer je wat gezondheid is, wat auto-immuunziekten zijn en wat stress met je lichaam doet.
 2. Hou van jezelf en je lichaam – over voedsel, afvallen en ziekte
  In stap 2 lees je welke invloed de media heeft op diëten en hoe je kan opkomen voor je eigen gezondheid.
 3. Begrip hoe je lichaam werkt – de basis voor een goede gezondheid

  Rationeel gezien eten mensen natuurlijk om de honger te stillen en het lichaam van de nodige brandstof te voorzien. Sommigen zouden misschien een goede gezondheid als reden geven. Maar je voedingskeuzes zitten ingewikkelder in elkaar dan je denkt. Iedere dag nemen we meer dan 200 beslissingen op het gebied van eten, gebaseerd op gevoel, gewoonte, omgeving, mensen om ons heen en chemicaliën (de toevoegingen aan voedsel die onze eetlust moeten stimuleren).

  In hoofdstuk 3 leer je meer over je spijsvertering en problemen die daarbij kunnen optreden. Allemaal in eenvoudige en duidelijke taal uitgelegd.

Hou je van je leven? Vertrouw je het? Als je bang bent voor het leven, verwerk je het niet optimaal. Als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over de toekomst of boos bent over het verleden. Of als je altijd een lange to do-lijst aan het afwerken bent zonder een moment rust te nemen. Als je het gevoel hebt dat niemand tijd voor je heeft. Als je je dagen vult met werken zonder een moment te ontspannen of plezier te hebben, verwerk je waarschijnlijk je ervaringen niet optimaal.

4. Luister naar je lichaam – een krachtig, maar weinig bekend gezondheidsgeheim
Wat heeft jouw lichaam je te vertellen? En je innerlijke stem? Welke obstakels zou je misschien kunnen tegenkomen?

5. Voedsel en gedachten die lichaam en geest genezen

Dit boek gaat over het eren van de natuur en over natuurlijke voeding, en over naar je lichaam luisteren om te ontdekken wat voor jou het beste is.

Tijdens deze stap krijg je een overzicht van welke voedingsmiddelen je best niet kan eten zoals suiker en zoetstoffen, excitotoxines, GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen, gluten, vetten & oliën etc. Wat je best wel kan eten is natuurvoeding, groenten, kruiden en specerijen en meer.

6. Huismiddelen die je gezondheid bevorderen

Welke kruiden en specerijen helpen bij constipatie? Welke voedingsmiddelen kunnen helpen bij diarree? Hoe zit het met algemene digestieve ondersteuning? Dat lees je allemaal in hoofdstuk 6.

7. Ga aan de slag om gezond te worden

Je welzijn wordt gecreëerd met elke gedachte die je hebt – en gelukkig kun je je gedachten kiezen. Dat is niet altijd makkelijk. Veranderingen kunnen alarmerend zijn, omdat ze je op onbekend gebied brengen en je brein is vaak bang voor het onbekende.

In het tweede deel van dit boek krijg je allerlei tips om zelf aan de slag te gaan zoals wat je allemaal nodig hebt in de keuken, menuplanner, boodschappenlijstje en zeer veel recepten voor elke maaltijd van de dag.

Ik las en recenseerde dit boek voor ANBN.

ISBN: 978-90-003-4466-6
Aantal pagina’s: 382
Uitgeverij Spectrum

4 gedachtes over “Een gelukkige geest in een gezond lichaam – Louise Hay, Ahlea Khadro & Heather Dane

 1. sonja 17 augustus 2015 / 16:41

  Mijn ervaring met deze boeken is dat je er uit haalt wat voor jou interressant is, de rest even vlug scannen dan scheelt zeeén van tijd. Ik ben een voorstander van veel fruit, groente, noten, vis etc. en zo weinig als mogelijk gebruik ik koolhydraten. Dat wil niet zeggen dat ik dat bijna nooit eet..ik ben gek op pasta’s en aardappels of een patatje maar in kleine mate.:-)

  Geliked door 1 persoon

 2. Lalagè 18 augustus 2015 / 11:35

  Van alleen groente kan je niet leven… je hebt juist ook koolhydraten nodig! Dus aardapppelen, rijst, volkoren pasta, havermout en volkorenbrood vormen de basis van een gezond dieet. Ik ben wel benieuwd of deze mevrouw dat ook zegt. Verder klinkt het als een interessant boek waar je wel even de tijd voor moet nemen, maar wat je veel kan opleveren.

  Geliked door 1 persoon

  • Lizesboeken 18 augustus 2015 / 12:09

   Nee, dat van volkoren producten zegt ze niet en dat vind ik heel erg jammer. Dit vind ik zo’n soort boek waar je uit haalt wat voor jezelf belangrijk is en dat waren voor mij wel bepaalde dingen maar zeker niet alles.

   Like

 3. curieuzeneuzemosterdpot 18 augustus 2015 / 22:21

  lichaam en geest werken samen en om beide gelukkig te hebben, moet je mss af en toe wat moeite doen.
  als zo’n boek je daarmee kan helpen, is dat mooi meegenomen! ;-))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s