Erfschuld – Arnaldur Indridason

Korte inhoud:

Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavik. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit de oorlogsjaren: achter het Nationaal Theater in Reykjavik, dat in die tijd dienstdeed als opslagplaats voor het bezettingsleger, werd een meisje gewurgd aangetroffen. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak – maar waarom zou iemand daar meer dan een halve eeuw krantenartikelen over bewaard hebben?

Mijn mening:

De twee meisjes waren ongeveer even oud. Op de vraag wie hen had aangerand hadden ze allebei het verborgen volk genoemd. . Althans, de dader had hun gezegd dat te doen.

Ik heb dit boek gewonnen via Boekenz en door de recensie die ik daar las was ik heel erg nieuwsgierig geworden. Het boek heeft mij helemaal niet teleurgesteld, integendeel!
Het verhaal zat echt goed in elkaar en er zat een voortdurende spanning in, naar mijn gevoel dan toch.
Het verwarrende was wel dat sommige hoofdstukken zich in het verleden afspeelden en andere in het heden en dat werd niet aangegeven bij het hoofdstuk zelf. Persoonlijk kostte het mij altijd wel even tijd om om te schakelen, om me in het juiste perspectief te kunnen plaatsen.
Het boek speelt zich af in IJsland en dat merk je aan de namen van de personages, steden en straten. Dat IJslands bleef moeilijk en soms ook wel storend.
Ondanks de minpunten hierboven vond ik het verhaal zo goed in elkaar steken dat ik het naar mijn doen snel heb uitgelezen dus laat je dat zeker niet tegenhouden.

ISBN: 978-90-214-5760-4
Aantal pagina’s: 270
Uitgeverij Q

4 gedachtes over “Erfschuld – Arnaldur Indridason

 1. sonja 26 juli 2015 / 18:06

  Heerlijk die Scandi boeken, ben een liefhebber van Indridason maar sowieso van Scandinavische boeken! Deze heb ik nog niet gelezen maar komt op de lijst!

  Geliked door 1 persoon

 2. Sue (@Boekenz) 27 juli 2015 / 07:13

  Wat leuk om te lezen Lize! Ik had precies hetzelfde met de wisselingen in perspectief, maar kwam er al ‘snel in’. Fijn dat je het ook goed vond 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. curieuzeneuzemosterdpot 27 juli 2015 / 21:39

  nog een boek voor op mijn lijstje, lize! 😉

  ik hoop dat je intussen heerlijk ligt te genieten van je vakantie!
  met mss wel een hele stapel goei boeken binnen handbereik? 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Lizesboeken 31 juli 2015 / 06:15

   Het was niet bepaald een rustvakantie zo’n citytrip 😉 Ik heb dan ook maar 60 pagina’s gelezen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s