Bekraste zielen – R.J. Ellory

Korte inhoud:

De gevolgen van geweld, loyaliteit en de hoop op redding

De halfbroertjes Clarence en Elliot wonen in een weeshuis sinds hun moeder door geweld omkwam. Hun veilige leven neemt een bizarre wending wanneer ze gegijzeld worden door Earl Sheridan, een veroordeelde moordenaar en psychopaat van het ergste soort. Het trio trekt door Californië en Texas, op de vlucht voor de autoriteiten. De jongens worden geconfronteerd met een groeiende stroom van geweld waar ze beiden totaal anders mee omgaan. De keuzes die ze maken zullen hun levens voor altijd veranderen, evenals hun onderlinge relatie.

‘Ellory is het echte werk. Met Bekraste zielen schreef hij een thriller die een inkijkje in de menselijke ziel geeft.’ The Daily Mirror

Mijn mening:

Een thriller voor de leesclub? Wat moet ik daarvan denken? Was mijn eerste gedacht. Ik denk dat ik het daardoor ook het begin moeilijk vond en dat ik niet goed in het verhaal kon komen. Na een aantal hoofdstukken, allemaal zeer kort en goed afgebakend, kwam ik dan toch in het verhaal en leefde ik mee in spanning en stelde ik mij in de plaats van de hoofdpersonen.
Echt een goed en meeslepend verhaal dat zeker niet snel gaat vervelen. In tegendeel! Er zaten heel interessante personages bij die goed werden uitgewerkt.
Het nadeel vond ik wel dat er soms te veel personen worden bij betrokken wat het dan weer verwarrend maakt. Sommige personages bleven vaag en werden er, om het zo te zeggen, maar bijgesleepd om er bij te zijn zoiets.
Na het lezen van het boek blijf ik mij afvragen of er echt zo’n mensen zijn die zo moordlustig kunnen zijn, mensen die plezier beleven aan het leven van mensen beroven? Ik hoop van niet. Daar gruwelijk ik echt van! Ook kwamen er vragen boven over het handelen van de politie. Zou het echt kunnen dat ze collega’s wantrouwen? Dat ze “zomaar iemand” geloven en voortgaan op wat hij zegt?

ISBN: 978-90-261-3358-9
Aantal pagina’s: 440
Uitgeverij De Fontein

Een gedachte over “Bekraste zielen – R.J. Ellory

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s