Mijn tweede adem – Michelle Geudens en Frauke Joossen

Korte inhoud:

Alles in je leven is een cadeautje, al is de verpakking niet altijd zoals je het wilde.

Michelle verloor in 2009 haar zus Claire aan mucoviscidose en lijdt ook zelf aan deze ziekte. Na een geslaagde longtransplantatie kan ze nu eindelijk voor de volle honderd procent leven.

In dit boek brengt ze het beklijvende en inspirerende verhaal van haar nieuwe leven. Haar nieuwe longen zijn voor Michelle immers een onverwachte tweede kans, maar ook een gigantische uitdaging. Want hoe neem je je leven in handen als je jarenlang in een beschermde cocon hebt geleefd? Michelle gaat de uitdaging aan. Haar eerste doel: de Col du Galibier beklimmen, als bewijs dat ze met haar nieuwe longen – letterlijk – bergen kan verzetten.

Mijn mening:

Moeilijk om op te schrijven wat ik over dit boek vind. Het was een goed boek dat ik met veel plezier heb gelezen. Michelle is echt een hele “straffe madamme” die al zoveel heeft meegemaakt in haar jonge leven en toch zo positief in het leven staat. In het boek lees je veel over haar vragen, twijfels en zorgen maar het is zo geschreven dat het echt wel voor iedereen herkenbaar is. Ik zou ook iedereen aanraden om het boek te lezen omdat je er zo’n goede (levens)lessen uit kunt halen.

Dit is het eerste boek dat ik las voor de uitdaging “Ik lees Nederlands

ISBN: 978-94-014-1153-0
Aantal pagina’s: 198
Uitgeverij Lannoo

3 gedachtes over “Mijn tweede adem – Michelle Geudens en Frauke Joossen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s