Augustus – John Williams

Korte inhoud:

In zijn derde grote roman vertelt John Williams het verhaal van de eerste keizer van het Romeinse Rijk, wiens grootsheid even legendarisch was als zijn grenzeloze ambitie: Augustus. Vanaf de moord op zijn oom Julius Caesar tot aan de laatste dagen van zijn heerschappij volgen we Augustus op zijn toch over het glibberige pad van de macht: niemand is te vertrouwen, de senaat wordt beheerst door eigenbelang en allianties zijn even snel gevormd als gebroken. Via de gefingeerde brieven, dagboekaantekeningen, memoires en reisverslagen van historische figuren als Marcus Antonius, de dichter Cicero en Augustus’ dochter Julia, maar ook van een eenvoudige soldaat in de legers van de keizer, verrijst het levensechte beeld van een man die ervan droomt het corrupte Rome te bevrijden van het wispelturige juk van megalomane warhoofden en roofzuchtige rijken.

Mijn mening: 

Wat denk ik over dit boek? Ik weet het niet wat ik erover denk… Ik heb zo genoten van Stoner van John Williams dat ik erg uit keek naar dit boek en dat had ik niet mogen doen. Het zijn twee totaal verschillende verhalen.
Augustus is leuk en aangenaam geschreven en bestaat uit eigenlijk brieven en dagboekfragmenten maar het is niet het boek of het verhaal dat ik verwacht had waardoor ik er moeilijk in vooruit geraakte.

De laatste tijd lijk ik in een grote leesdip te zitten want geen een boek spreekt mij nog echt aan en heb vaak geen zin om in een volgend boek te beginnen… dus het ligt aan mij en niet aan het boek of aan de schrijfstijl. Maar ach, we zien wel he hoe het verder loopt.

ISBN: 978-90-498-0351-3
Aantal pagina’s: 611
Uitgeverij Dwarsligger

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (6/30): een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)

8 gedachtes over “Augustus – John Williams

 1. Flavie 13 maart 2016 / 11:33

  Stoner vond ik ook niet echt schitterend… dus de kans is heel klein dat ik dit boek ooit zal lezen.

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 15 maart 2016 / 14:39

   Wens me toch maar veel leesplezier 😉 Het begint stilaan terug te komen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s