De hongerspelen – Suzanne Collins

Katniss Everdeen woont n het 12de en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Ik vond het een goed en spannend boek maar ik vond het wel jammer dat je op voorhand al weet dat Katniss blijft leven. Dat maakt het toch wel minder spannend. Ik ben wel al benieuwd naar de boeken die er op volgen!

ISBN: 978-0-43-902348-1
Aantal pagina’s: 374
Uitgeverij Van Goor

3 gedachtes over “De hongerspelen – Suzanne Collins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s