2 sterren·Roman

Aleph – Paulo Coelho

Korte inhoud: 

Ik zal me er later niets meer van herinneren, maar dat doet er niet toe: de tijd is geen cassettebandje dat je heen en terug kunt spoelen.

Kies nu voor verandering. Vind jezelf opnieuw uit. Zet de volgende stap. Experimenteer. Ontdek. Geloof in je dromen. Overwin het onbekende. Blijf vragen stellen en leef bewust. Zo is elk moment een nieuw begin.

Er komt een moment waarop je je afvraagt of je bent waar je wilt zijn en of je doet wat je wilt doen. Aleph nodigt je uit om in actie te komen.

Ik ben in de Aleph, het punt waarin alles samenvalt in ruimte en tijd.

Afbeeldingsresultaat voor aleph paulo coelho

Mijn mening:

Toen ik het boek vast pakte en de tekst op de achterflap las, herinnerde ik mij dat ik ooit nog eens in het boek begonnen was. Ik wist niet meer waarom ik het aan de kant had gelegd want de tekst op de cover spreekt mij toch echt wel aan. Ik ben aan mezelf aan het werken en wil graag veranderingen doorvoeren, dat zou ik toch kunnen leren uit dit boek? Jammer genoeg niet… Het is een erg spiritueel boek en die spiritualiteit is niet aan mij besteed.
Paulo Coelho schrijft wel goed, daar heb ik niets op aan te merken, dus ik denk wel dat ik ooit nog eens een ander boek van hem wil lezen.

De regen doet me rillen van de kou en wat meteen bij me opkomt is: ik krijg griep. Ik troost me met de gedachte dat iedere arts die ik ken zegt dat griep veroorzaakt wordt door virussen en niet door druppels water.

ISBN: 978-90-295-7593-5
Aantal pagina’s: 306
Uitgeverij Arbeiderspers

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (13/30): een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots

3 gedachten over “Aleph – Paulo Coelho

Plaats een reactie