Lov-ing wool – Ingrid van Willenswaard

Korte inhoud:

What’s the good of living if you don’t try a few things?
– Charles M. Schulz –

Feelgoodblogster Ingrid van Willenswaard – bekend van de blog Ingthings – licht in LovING Wool een tipje van de sluier op waar ze haar inspiratie vandaan haalt voor haar vele DIY-ontwerpen. Voor LovING Wool ging Ingrid op reis naar o.a. Frankrijk en Turkije en we zien de mooiste kleuren en patronen door haar ogen. Dit levert prachtige sfeerbeelden op en heel veel inspiratie om te gaan haken, breien en borduren. LovING Wool staat vol kleine praktische DIY-projecten met wol (en garen) die voor iedereen geschikt zijn om te maken – inclusief de handige beschrijvingen. DIY-geluk zit in kleine dingen.

Afbeeldingsresultaat voor loving wool ingrid van willenswaard

Mijn mening: 

Inspiration usually comes during work rather than before it.
– Madeleine L’Engle –

Een boek op mijn lijf geschreven en misschien wel op het lijf van elke wolliefhebber?
Het boek is opgedeeld in 8 hoofdstukken: goudgeel, wolkenwit, zuurstokroze, aquamarijn, kersenrood, hemelsblauw, leigrijs en lentegroen. Na het mooie ‘titelblad’ met foto en de woorden die geassocieerd worden met die kleur volgt een pagina met een mooi citaat en een mooi, persoonlijk verhaal over Ingrid haar ervaringen. Hoe en waar ze heeft leren breien, over haar eerste zelfgebreide trui, hoe ze op haar ideeën komt en meer.
Nadien volgen er pagina’s met patronen en prachtige foto’s! De patronen zijn kort maar duidelijk, in eenvoudige taal uitgeschreven. Vaak staat er ook uitgelegd hoe je iets kan haken en breien zodat je kan kiezen wat je het liefst doet.
Tussen de foto’s door staan er ook tekeningen in van mensen die aan het breien of haken zijn.
Het boek vormt een heel mooi geheel.

ISBN: 978-90-439-1846-6
Aantal pagina’s: 159
Uitgeverij Kosmos

6 gedachtes over “Lov-ing wool – Ingrid van Willenswaard

 1. son370 24 oktober 2016 / 17:26

  Handwerken is niet echt mijn ding, ben er ook slecht in haha, zou willen dat ik het leuk zou vinden, lijkt me heerlijk om op deze manier lekker creatief bezig te zijn!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde 26 oktober 2016 / 11:04

  Oh wow dit lijkt me zo’n zalig boek, vol sfeerfoto’s kan ik me voorstellen (om nog maar te zwijgen van de quotes – top!). Leuk dat ik het mocht ontdekken dankzij jou Lize. Mercikes!

  Geliked door 1 persoon

 3. Marloes 7 november 2016 / 18:54

  Hee, wat leuk, deze heb ik ook. Vind het een heerlijk inspirerend boek. Enne ik haak vaak met een luisterboek op mijn oren, kan ik mooi ‘lezen’ en haken tegelijk, ideaal.

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 8 november 2016 / 06:06

   Ik wil al lang eens naar een luisterboek luisteren, misschien moet ik dat toch maar eens doen. Is er een luisterboek dat je kan aanraden?

   Like

   • Marloes 9 november 2016 / 08:53

    Ik vind het fijn om luisterboeken te lezen waar het verhaal belangrijker is dan de mooie zinnen. Nachtblauw van Simone van der Vlugt bijvoorbeeld. De app Storytel heeft regelmatig kortingsacties, dan kan je voordelig proberen 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s