Patricia – Peter Terrin

Korte inhoud: 

Een strakke wind kwam over zee en blies in mijn gezicht. Ik sloot mijn ogen terwijl we arm in arm over de dijk liepen. Als kind probeerde ik om zo lang mogelijk met gesloten ogen in een rechte lijn over het strand te rennen. Ik herinnerde me de sensatie, er was niets veranderd, het meisje was meteen terug. Ik haalde diep adem en had het gevoel dat de frisse lucht mijn lichaam reinigde.

Astrid is een succesvolle eventmanager van negenendertig. Juist wanneer haar baan en het moederschap haar even te veel worden, valt haar iPhone in het bad van haar zoontje. Voor de buitenwereld, die haar voortdurend opeist, is ze plots onbereikbaar, als van de aardbol verdwenen. Ze doet het ondenkbare: ze loopt het huis uit, start haar auto en rijdt weg uit de villawijk.

Op de snelweg komt ze bij haar positieven en wordt ze bevangen door paniek. Ze haast zich terug, voordat haar vijfjarige zoontje Louis iets overkomt. Maar wanneer de auto van haar man David onverwacht voor het huis blijkt te staan, durft ze zich niet te vertonen. Vanaf dat moment zoekt ze angstvallig een weg terug naar haar eigen leven.

Een opsporingsbericht. Ik zat roerloos op de stoel, in een belendende kamer hoestte een vrouw, langzaam, in drie delen die precies hetzelfde klonken. Ik had te lang gewacht, zoals altijd in mijn leven. De weg terug was zo goed als afgesloten.
Mijn verdiende loon.

Afbeeldingsresultaat voor patricia peter terrin

Mijn mening: 

Femma organiseerde een tijdje geleden een bespreking over dit boek. De korte inhoud sprak mij enorm aan dus ik schreef mij in voor de bespreking en bestelde het boek. Ik ben echter niet naar de bespreking gegaan omdat ik niet vooruit geraakte in het boek. Er gebeurde naar mijn gevoel echt niets en het ging veel te traag. Jammer want het had volgens mij wel een goed boek kunnen zijn.
Astrid loopt van huis weg terwijl haar zoontje in bad zit en geraakt dan op de dool. Ze rijdt veel rond, zit in de auto voor haar huis en bedenkt dan wat haar man en zoontje allemaal aan het doen zijn. Ze leert nieuwe mensen kennen waar ze mee afspreekt. Dat is zo ongeveer het enige dat gebeurt is op de 100 pagina’s die ik gelezen heb. Het spijt me maar ik heb echt geen zin om verder te lezen in een boek waar niets in gebeurt.

ISBN: 978-94-031-3540-3
Aantal pagina’s: 206
Uitgeverij De bezige bij

5 gedachtes over “Patricia – Peter Terrin

 1. loesjezaakjes 23 april 2019 / 19:02

  Ik heb dat boek ook gelezen en wel uitgelezen omdat ik nieuwsgierig was hoe het ging aflopen… Ik vond dat het boeiend begon maar na een tijdje moest ik me er ook doorheen worstelen, ik heb er uiteindelijk lang overgedaan over zo’n dun boekje.

  Like

  • Lize_madebylilo 24 april 2019 / 07:07

   Het boek lag hier ook al een aantal weken aan de kant met het idee dat ik er misschien wel terug in begin te lezen maar dat was dus niet zo.

   Geliked door 1 persoon

   • loesjezaakjes 24 april 2019 / 07:39

    Het einde was teleurstellend dus je mist niks ☺️ al vond ik het an sich wel goed geschreven ☺️

    Like

 2. Flavie 27 april 2019 / 07:02

  Jammer he… ik lees ook tot ongeveer 100 blz en wil het niet vlotten… gewoon stoppen met lezen.

  Like

  • Lize_madebylilo 27 april 2019 / 07:41

   Ja, het blijft jammer maar er zijn nog zoveel boeken die ik wil lezen dat ik de andere boeken ook graag een kans geef.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s