Miracle morning – Hal Elrod

Korte inhoud:

Een van de verdrietigste dingen in dit leven is aan het eind terugkijken met spijt, wetend dat je zo veel meer had kunnen zijn, doen en hebben.
– Robin Sharma

Wat hebben Oprah Winfrey, Bill Gates, Tony Robbins en Richard Branson met elkaar gemeen, behalve dat ze een druk leven leiden en zeer succesvol zijn? Ze staan vroeg op en beginnen de dag met een uur voor zichzelf.

Stel dat je op een ochtend wakker wordt en je leven of een deel ervan was op een wonderbaarlijke manier verander? Wat zou er anders zijn? Zou je gelukkiger zijn, of gezonder? Zou je succesvoller zijn, of meer energie hebben? Zou je minder stress hebben of meer geld? Zou je betere relaties hebben, zowel op persoonlijk vlak als in je werk? Welke van je problemen zouden zijn opgelost?

Als we tegenslag ondervinden, vragen we aan onze vertrouwde achteruitkijkspiegel hoe we moeten reageren. ‘Ja hoor, heb ik weer. Dit soort ellende overkomt mij altijd. Ik geef het gewoon op; dat heb ik altijd gedaan als het moeilijk werd.’

Afbeeldingsresultaat voor miracle morning

Mijn mening: 

Heb jij ooit het gevoel gehad dat het leven dat je wilt leiden en de persoon die je zou kunnen zijn net buiten je bereik liggen? Heb jij ooit het gevoel dat je je potentieel op de hielen zit – je weet dat het er is, je kunt het zien -, maar dat je het nooit echt te pakken krijgt?

Ik had al zoveel positiefs gehoord over de Miracle morning dat ik dacht: nu wil ik dat zelf ook eens proberen! In het begin vond ik het moeilijk om door het boek te geraken omdat het te ‘overdreven’ en te Amerikaans was. Na een tijd kon ik dat wel beter van mij afzetten maar toch blijf ik na het lezen van het hele boek, hetzelfde gevoel behouden: Hal leeft in een andere wereld dan waarin ik leef. Ik wil niet de beste zijn of het meeste verdienen. Ik wil vooral meer uit mijn dag kunnen halen en doen wat ik graag doe. Misschien komt het omdat ik van nature uit al eerder een ochtendmens ben? Om 5 uur opstaan doe ik niet maar om op een weekend dag om 7 uur op te staan vind ik geen probleem. Ik woon alleen en heb de hele ochtend voor mezelf. Ik sta bovendien al zeker een uur voordat ik naar het werk vertrek op.
Ik heb de life SAVERS nog niet uitgeprobeerd en wil dat wel gaan doen. Wie weet dat ik er na de 30 dagen challenge weer helemaal anders tegen aan kijk.

Zie dagelijkse meditatie als een tijdelijke vakantie van je problemen. Al zijn die problemen er nog steeds als je meditatie voorbij is, je zult merken dat je veel meer in evenwicht bent en beter in staat om ze op te lossen.

ISBN: 978-90-215-6385-5
Aantal pagina’s: 208
Uitgeverij Kosmos

4 gedachtes over “Miracle morning – Hal Elrod

 1. loesjezaakjes 6 april 2018 / 20:21

  Ik heb het boek al twee jaar in mijn kast staan maar ik kom er maar niet toe om het te lezen. Ik ben geen ochtendmens maar ook geen avondmens…

  Like

 2. Hilde 14 april 2018 / 14:37

  Niet meteen mijn ‘dada’ dit boek vermoed ik owv het tè amerikaanse gehalte. Al kan men uit elk boek wel iets halen natuurlijk. Net zoals jij ben ik ook tijdens het weekend op een behoorlijk vroeg uur wakker en voel me dan ook helemaal uitgerust. De laatste tijd zelfs steeds beter 🙂

  Like

 3. Leen 6 mei 2018 / 07:07

  Ik vind het idee erachter mooi, maar het is wéér extra druk op de schouders van de moderne mens: je moet dat dat dat én dat doen, nog voor je naar je werk vertrekt. Ik kan dat niet aan 🙂

  Like

  • Lize 6 mei 2018 / 07:56

   Dat herken ik helemaal. Ik erger me enorm aan hoe vaak hij ‘moeten’ gebruikt. Ik wil het wel een paar ochtenden per week gaan proberen, vooral dan om tijd te maken voor start to run.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s