Broodbuik – William Davis

Korte inhoud:

Heb je: reuma -artritis – vage vermoeidheidsklachten – haaruitval – slechte huid of psoriasis – diabetes type 2 – vage buik- en darmklachten – verhoogd cholesterol? Grote kans dat je te veel brood eet!

Het gevaar van tarwe is het gezondheidsissue anno nu. Steeds meer mensen kunnen niet tegen gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Maar hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die niet aan bovenstaande lijdt, is veel minder bekend. In deze zeer leesbare, goed gefundeerde en provocerende uitgave toont de Amerikaanse cardioloog William Davis overtuigend aan wat tarwe allemaal met je doet. Als we minder tarwe eten, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen tevens allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, worden ontstekingen geremd en diabetes type 2 teruggedrongen.

Afbeeldingsresultaat voor broodbuik william davis

Mijn mening:

Omdat ik al een hele tijd geleden merkte dat ik moe word als ik brood eet maar nog altijd niet weet hoe dat komt, en dat wel graag zou willen weten, ben ik dit boek beginnen lezen. Beginnen inderdaad want ik heb het niet uitgelezen. Ik kan er niet tegen dat mensen dingen naar hun hand zetten en ik heb het gevoel dat dit constant het geval is in het boek. Nee, dank u. Ik zat ruim halfweg en heb nog niet veel meer bijgeleerd, alleen dat er vele ‘kleinschalige onderzoeken’ zijn gebeurd waar ik me dan afvraag wat het nu er van is. Veel ken ik er niet van maar ik betwijfel het toch sterk of je iets kan bewijzen als er slechts 200 mensen deelnamen aan dat onderzoek waaruit de auteur zijn conclusies trekt.

ISBN: 978-90-215-5347-4
Aantal pagina’s: 327
Uitgeverij Kosmos

10 gedachtes over “Broodbuik – William Davis

 1. loesjezaakjes 15 oktober 2017 / 18:48

  Ik heb ook een tijdje glutenvrij gegeten maar ik merkte niet echt verschil. Ik eet wel altijd volkoren en zoveel mogelijk spelt. Bij brood neem ik altijd zuurdesem ipv gist.

  Like

  • Lize 16 oktober 2017 / 17:05

   Ik vermijd zoveel mogelijk om brood te eten omdat ik een (groot) verschil merk als ik het wel eet maar het vreemde is dat ik dan vb geen last heb wanneer ik pasta eet.

   Geliked door 1 persoon

   • loesjezaakjes 16 oktober 2017 / 17:21

    Misschien door de gist? Eens zuurdesem proberen, het is wel wennen want vroeger kreeg ik dat niet binnen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Lize 16 oktober 2017 / 17:22

  Misschien moet ik zuurdesem inderdaad maar eens proberen. Ik heb het al geprobeerd maar is niet echt mijn ding om het zo te zeggen. Misschien lust ik het wel als ik het wat langer probeer/volhoud.

  Like

 3. minoesjka2 16 oktober 2017 / 17:54

  Bedankt voor de tip, is inderdaad ook geen boek voor mij!
  Trouwens, luister hierin inderdaad naar je lijf en ga gewoon wat experimenteren ……… zelf kan ik een kleine hoeveelheid brood eten(2) zonder moe te worden, maar dat geld ook voor pasta en aardappelen, eigenlijk voor alles met koolhydraten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde 9 januari 2018 / 09:40

  Experimenteren met dingen wanneer men zelfs niet de ware oorzaak kent over bepaalde klachten is niet aan mij besteed. Dat vond- en vind ik nog steeds hoewel ik ook merk hoeveel baat ik heb bij een alternatief ontbijt zoals (home made) granola bijvoorbeeld of overnight oats. Al blijf ik ook graag brood eten. Daar zit immers zoveel voedzaams in dat de darmen voedt en zorgt voor een goede spijsvertering. Of iemand glutenintolerant is, dat wordt best uitgemaakt door degelijke testen en met de juiste – wetenschappelijke – begeleiding. Niet door maar in het wilde weg te gissen naar de oorzaak. Net zoals jij hou ik er ook niet van dat iets zo eenzijdig wordt aangekaart.

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 9 januari 2018 / 19:34

   Ik ben het helemaal met jou eens! Bruin brood verteer ik echt niet goed dus ik eet vooral wit brood maar dat is niet voedzaam en heeft ook geen voordelen voor de darmen. Binnenkort toch maar terug proberen slaatjes te maken en mee te nemen.

   Like

   • Hilde 10 januari 2018 / 09:14

    Als je het niet goed verteert, zou ik daar ook mee opletten inderdaad. Heb je al eens een test laten doen om na te gaan waaraan dat ligt eventueel Lize? Toen ik net geöpereerd was (februari 2016), mocht ik geen bruin brood eten in het ziekenhuis om de spijsvertering terug op gang te brengen. Ik vond dit eerst een beetje vreemd maar zal zo wel z’n redenen hebben. Toch zou ik bruin brood missen maar begrijp dat dit voor sommige mensen dan weer af te raden is. Een vriendin van me is glutenintolerant in een gevorderd stadium en dan is het inderdaad belangrijk om er een glutenvrij eetpatroon op na te houden. Zij heeft hiervoor verschillende tests bij gespecialiseerde dokters ondergaan voor ze dit wist.

    Like

  • Lize 10 januari 2018 / 18:46

   Ik ben samen met de diëtiste aan het zoeken waaraan het kan liggen maar tot nu toe vinden we het niet echt. Gluten is het niet (of toch maar een héél kleine kans) omdat ik bijvoorbeeld wel goed pasta en havermout verteer. Het zou kunnen liggen aan mijn maagoperatie van een aantal jaar geleden of aan het soort “vlokken” (ben vergeten hoe diëtiste het noemde) waaruit het brood etc gemaakt is.

   Like

   • Hilde 10 januari 2018 / 18:48

    Ik duim alleszins mee dat ze de juiste oorzaak vinden Lize. Zo zal jouw diëtiste ook het juiste dieet voor jou kunnen samenstellen immers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s