Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Korte inhoud: 

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Ik voelde me geïsoleerd in mijn ellende. Ik werd eenzaam, dus ik begon een beetje te drinken, en toen nog wat meer, en daardoor werd ik nog eenzamer, want niemand houdt ervan om in de buurt van een dronkenlap te zijn. Ik raakte mensen kwijt en ik dronk en ik dronk en raakte mensen kwijt.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan zoor zich met deze zaak te bemoeien?

Afbeeldingsresultaat voor het meisje in de trein

Mijn mening:

Als ik zou kunnen zou ik dit boek 3,5 sterren geven omdat ik het eerste deel van het boek maar half en half vond, er zat niet genoeg spanning in voor mij maar het 2de deel vond ik veel beter. Alleen jammer dat de spanningen toen allemaal samen kwamen.
Ik ben met een dubbel gevoel aan dit boek begonnen: ik had zowel al héél positieve reacties gehoord als mensen die het op niets vonden trekken. Zonder verwachtingen of vooroordelen aan zo’n boek beginnen is niet gemakkelijk maar ik heb het toch geprobeerd. Er gebeurde inderdaad niet zo super veel in het begin maar door de verschillende personages moest ik er wel mijn aandacht bijhouden en vroeg ik mij al snel af welke band deze verschillende personages met elkaar zouden hebben. Op het einde wordt het dan spannend, komen alle spanningen naar boven maar dan wordt het soms wel ongeloofwaardig vind ik persoonlijk. Tegelijk zorgde het er wel voor dat ik het boek moeilijk kon wegleggen.

ISBN: 978-94-005-0804-0
Aantal pagina’s: 357
Uitgeverij A.W. Bruna

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge 2017 (7/30): een boek waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren verkocht werden

5 gedachtes over “Het meisje in de trein – Paula Hawkins

 1. loesjezaakjes 17 juli 2017 / 19:21

  Ik heb het boek cadeau gedaan aan mijn moeder omdat ze graag thrillers las en ik al van veel mensen goeie dingen gehoord of gelezen had. Ik ben benieuwd wat zij er van vindt, misschien geef ik het ook een kans. Ik hou namelijk niet zo van (populaire) thrillers.

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 18 juli 2017 / 07:51

   Ik lees graag thrillers maar persoonlijk zou ik dit niet echt een thriller vinden. Oké, het is spannend (naar het einde toe) maar niet zoals bij Karin Slaughter bijvoorbeeld dat je op het puntje van je stoel blijft zitten en dat je het boek niet meer kan wegleggen.

   Geliked door 1 persoon

   • loesjezaakjes 18 juli 2017 / 08:09

    Ze leest graag Nicci French, geen idee of dat een thriller is of eerder detective

    Geliked door 1 persoon

 2. Flavie 22 juli 2017 / 08:29

  Ik heb het boek gelezen en graag gelezen, maar vond het niet echt wauw! Het begint inderdaad langdradig en op het einde wordt het pas spannend. Op zich een goed boek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s