Breien voor Dummies – Pam Allen

Korte inhoud: 

Als je je breiwerk meeneemt, waar je ook naartoe gaat, dan heb je altijd een stukje welzijn bij je. In een wereld die is bezweken voor grootschalige en anonieme zaken sta je met een breiwerk binnen handbereik even stil bij de gemakken en de vertrouwdheid van de kleine, persoonlijke en bijzondere dingen.

De pocketeditie van Breien voor Dummies staat boordevol informatie die je nodig hebt om te beginnen met breien en prachtige, tijdloze ontwerpen te maken. Van het verzamelen van de materialen tot het maken van de eerste onbeholpen lussen en steken van een eenvoudig werkstuk, dit boek begeleidt je en leert je aan de hand van makkelijk te volgen illustraties de basissteken. Je ziet hoe je patronen kunt ontcijferen, hoe je werkt met meerdere kleuren, hoe je creativiteit omzet in resultaten en nog veel meer.

Afbeeldingsresultaat voor breien voor dummies pocket

Mijn mening:

Zorg voor een tas met een rits waarin je naast je breiwerk de volgende materialen bij de hand hebt, zodat je deze niet overal moet gaan zoeken, terwijl je liever door zou willen breien. Scharen, veiligheidsspelden, meetlint en een kleine liniaal, ringmarkeerders, haaknaald, extra naald zonder knop, restje garen, naainaald, potlood en papier, calculator. Het kan geen kwaad om er ook een nagelvijl in te doen voor als er een nagel breekt en in je breiwerk blijft zitten.

Het boek is onderverdeeld in 5 grote delen: breibeginselen, steken bewerken, geef kleur aan je breiwerk, zelf kleding maken en het deel van de tientallen. Elk deel is dan nog eens onderverdeeld in verschillende kleinere hoofdstukken. Persoonlijk vind ik het wel handig dat er een inhoud in vogelvlucht is en een uitgebreide inhoudsopgave.

In de inleiding wordt nog wat extra uitleg gegeven over hoe het boek is opgebouwd en wat de pictogrammen betekenen.

Alle uitleg wordt goed verduidelijk door tips, weetjes en vooral ook duidelijke afbeeldingen waardoor je het boek makkelijk stap voor stap kan volgen. Alles is goed te begrijpen en in gewone mensentaal uitgelegd.

ISBN:  978-90-430-2668-0
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij Pearson

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (4/30): een non-fictie boek

2 gedachtes over “Breien voor Dummies – Pam Allen

  1. loesjezaakjes 1 maart 2017 / 10:33

    Ik heb het uitgebreide boek van breien voor Dummies, ik vond het ook heldere taal. Maar ik heb het niet uitgelezen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Christina Brouwers 1 maart 2017 / 10:48

    Vooral je citaat van wat er in je tas moet zitten gaf mij een grote glimlach. Breien is niet zo aan mij besteed dus het boek spoort mij niet aan om te lezen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s