Big magic – Elizabeth Gilbert

Korte inhoud:

Dit is volgens mijn dus dé vraag waar het bij creatief leven helemaal om draait: heb je de moed om naar buiten te treden met de schatten die binnen in jou verborgen liggen?

In Big magic moedigt Elizabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat ze zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Op weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd.

Je angst zal altijd door je creativiteit aangewakkerd worden, want voor je creativiteit moet je dingen doen waarvan de uitkomst onzeker is, en angst heeft een hekel aan onzekere uitkomsten. Je angst is eigenlijk gewoon een beveiligingsmedewerker in een winkelcentrum die denkt dat hij een Navy SEAL is: hij heeft al dagen niet geslapen, hij staat helemaal strak van de Red Bull en je hebt grote kan dat hij, in een absurde poging om de algehele ‘veiligheid’ te bewaken, op zijn eigen schaduw schiet.

Afbeeldingsresultaat voor big magic elizabeth gilbert

Mijn mening: 

Mijn vader besloot dat hij niet meer allen maar chemisch ingenieus wilde zijn; hij wilde ook kerstbomenkweker worden, en dus ging hij dat in 1973 ook doen. We verhuisden naar een boerderij, hij maakte een stuk grond vrij, zette er zaailingen in en ging van start met zijn project. Hij zei zijn gewone baan niet op om zijn droom waar te maken; hij plooide zijn droom om zijn gewone leven heen.

Dit boek stond al een hele tijd op mijn leeslijstje. Ik keek er echt ontzettend hard naar uit om dit boek te lezen maar jammer genoeg heb ik het niet helemaal kunnen uitlezen… Het is een populair boek dat vaak gereserveerd wordt in de bibliotheek dus kon ik het niet meer verlengen en moest het eigenlijk al terug binnengebracht zijn *bloos*
Langs de ene kant ben ik blij dat ik het boek gelezen heb maar langs de andere kant weet ik niet goed wat ik ervan moet vinden. Ik las nog nooit eerder iets van Elizabeth Gilbert en dat vind ik wel jammer want ik vind dat ze een leuke schrijfstijl heeft en dat ze dingen, ook ongrijpbare of ontastbare dingen, heel goed kan verwoorden.
Ik denk niet echt dat kunst iets spiritueel is maar toch kan ik me wel inleven in wat ze schrijft: dat je het moet toelaten, dat jij de “uitverkorene” bent waarin de inspiratie zich nestelt etc.
Ik hoop het boek ooit nog eens te lezen en dan een andere blik er op te kunnen werpen.

ISBN: 978-90-234-9693-9
Aantal pagina’s: 252
Uitgeverij Cargo

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (2/30): een boek uit de bibliotheek

4 gedachtes over “Big magic – Elizabeth Gilbert

 1. minoesjka2 18 februari 2017 / 18:54

  Jammer dat je het niet helemaal uit kon lezen.
  Het is wel een boek wat mij niet aanspreekt, maar smaken kunnen verschillen.

  Geliked door 1 persoon

 2. loesjezaakjes 20 februari 2017 / 12:13

  Ik heb het boek hier en daar al zien opduiken. Maar is het niet te zweverig? Of toch vrij nuchter?

  Like

  • Lize 20 februari 2017 / 18:32

   Het is inderdaad wel zweverig maar mij lukte het ook goed om de boodschappen er tussendoor te lezen, om het zo te zeggen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s