Ik ben Pelgrim – Terry Hayes

Korte inhoud:

Een vermoorde jonge vrouw in een obscuur hotel in Manhattan.

Een vader die publiekelijk wordt onthoofd in Saoedi-Arabië.

Executies zijn in Saoedi-Arabië zo’n beetje de enige toegestane vorm van openbaar amusement; films, concerten, dans, toneelstukken en zelfs gemengde koffiehuizen zijn verboden. Maar iedereen is welkom, ook vrouwen en kinderen, om te kijken hoe iemand zijn leven verliest.

Een man wiens ogen worden gestolen in een Syrisch laboratorium.

Een plan om een afgrijselijke misdaad tegen de menselijkheid uit te voeren.

Eén man zal de reis maken om dit proberen tegen te gaan.

Pelgrim.

Ik was een perfecte kandidaat voor de geheime wereld. Ik was slim, ik was altijd een einzelgänger geweest en ik was diep vanbinnen beschadigd.

9200000022117864

Mijn mening:

Wat een goed en spannend boek! Alleen jammer dat het zo’n dikke klepper is en dus moeilijker om ergens mee naar toe te nemen, dat was ook de reden waarom ik er zolang over deed om het uit te lezen.
Op het eerste zicht lijken het allemaal verschillende verhalen die niets met elkaar te maken hebben maar ze komen op een bepaalde manier dan toch samen. Ik vond het vooral bijzonder knap hoe dat de geheimagent was uitgewerkt, zijn gedachten, wat hij deed wat hij voelde etc… Wat er allemaal moet gebeuren als je volledig anoniem wilt blijven, wat mensen allemaal over jou kunnen te weten komen als ze zouden willen.

‘Je kunt een compleet academisch bestand wissen?’ vroeg ik. ‘Zodat nergens uit blijkt dat Scott Murdoch ooit op Caulfield of Harvard heeft gezeten?’
‘Waarom niet?’ Hij lachte. ‘Al die mensen op deze kloteaarde en wat zijn we? Niet meer dan wat enen en nullen op een harde schijf. Wis die en we bestaan niet meer; voeg er iets aan toe en we zijn echt iemand.’

Het was een spannend boek met tussendoor ook mooie quotes, zo ongeveer alles wat een goed boek moet hebben van mij.

Ik was die ochtend opgestaan en tegen de tijd dat ik weer zou gaan slapen, was het een andere planeet geworden: de wereld verandert niet voor je ogen, hij verandert achter je rug.

Jammer genoeg is het terrorisme en de aanslagen die gepland worden ook nog steeds herkenbaar. 9/11 is dit jaar al 16 jaar geleden en het blijft maar voortduren… Wel knap om een beetje mee te kunnen kijken in het hoofd van een terrorist.

ISBN: 978-90-229-9713-0
Aantal pagina’s: 732
Uitgeverij A.W. Bruna

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (14/30): een boek dat meer dan 600 pagina’s telt

7 gedachtes over “Ik ben Pelgrim – Terry Hayes

  • Lize 23 januari 2017 / 07:23

   Het is inderdaad wel een spannend verhaal maar niet te spannend. Het maakt het wel moeilijker omdat het nog altijd te realiteit is inderdaad 😦

   Geliked door 1 persoon

 1. Marloes 23 januari 2017 / 19:49

  Ik ga er binnenkort ook in beginnen. Gelukkig heb ik de e-bookvariant, scheelt me een hoop gesjouw 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. son370 24 januari 2017 / 12:51

  Ik wil het ook nog steeds lezen…maar iets houdt me er van tegen, mss helpt jouw recensie om er mee te beginnen, Lize!

  Geliked door 1 persoon

 3. leeskees 27 januari 2017 / 10:55

  ‘k Ben er nog steeds niet aan begonnen. Ik lees ook veel in de trein en om een paar keer per week met zo’n dikke pil te sjouwen vind ik niet zo aantrekkelijk. Vooral omdat ik al het nodige bij me heb. Maar ooit komt de dag dat ik er wel in zal beginnen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde 9 februari 2017 / 14:11

  Ik kwam het al een paar keer tegen en telkens heb ik getwijfeld… om het te lezen. Nu ik hier nog eens lees dat het zo’n klepper is overweeg ik mss toch een e-book (makkelijker overal mee naartoe te nemen 🙂 ). Dan gebruik ik m’n e-reader nog eens. Interessante recensie, dank je wel!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s