4 sterren·Luisterboeken·Roman

Dagboek van een poes – Remco Campert

Korte inhoud:

In Dagboek van een poes is Poef aan het woord, een oplettende poes die met het verteltalent en de opmerkingsgave van haar geestelijk schepper vertelt over haar dagelijks bestaan. Poef gunt ons een kijkje in het leven met Staartloze Tweebenigen, zijn huisgenoten Rok en Bril en ook de rode kater Harry, de Terreur van de Tuinen. Ze vult haar dagen met muizen vangen, vluchten voor het Dreigend Ding (de stofzuiger), af en toe een vaas omgooien of een praatje aanknopen met een andere kat.

Afbeeldingsresultaat voor dagboek van een poes
Afbeelding afkomstig van 123luisterboek

Mijn mening:

Ik heb dit boek niet gelezen maar geluisterd. Ik lees nog altijd graag maar de combinatie met handwerk is niet bepaald gemakkelijk. Vandaar dat ik eindelijk eens een luister- of audioboek geprobeerd heb.
Ik vond het persoonlijk wel wat aanpassen en daarom ook goed dat het allemaal korte verhaaltjes zijn maar ik denk wel dat ik de smaak te pakken heb en vaker naar boeken ga luisteren.

Het boek bestaat uit allerlei korte verhalen die vertelt worden vanuit het standpunt van een poes. Goed gedaan vind ik, ik kan me helemaal voorstellen dat mijn poezen ook zo denken. Ik kon me ook helemaal inleven in Poef de poes. Het is goed voorgelezen waardoor je je er aandacht kan bijhouden en niet begint af te dwalen.

Uitgeverij: De Bezige Bij

7 gedachten over “Dagboek van een poes – Remco Campert

  1. Ik had er nog niet van gehoord. Dat van je aandacht spreekt me wel aan want ik wil ook een luisterboek proberen voor als ik brei (daarom brei ik niet meer omdat ik liever lees) maar ik heb altijd schrik dat ik m’n aandacht er niet kan bijhouden.

    Geliked door 1 persoon

  2. Alleen al van het lezen van jouw recensie hier word ik vrolijk. Het boekje zal me dus zéker vrolijk stemmen. Lijkt me erg grappig, een boek geschreven vanuit het oogpunt van een poes. Ik hield vroeger ook poezen dus dit spreekt me zeker aan. Tof! Tof ook dat je een manier gevonden hebt om je andere hobby hiermee te kunnen combineren ;-).

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie