De kracht van motivatie – Anton Philips & Annemiek van Kessel

Korte inhoud: 

Ontdek wat je motiveert en maak betere keuzes voor leven, opleiding en carrière.

Als je iemand achter een piano zet en hem acht uur per dag laat studeren, zal hij na verloop van tijd de noten van een pianoconcert van Mozart kunnen spelen. Maar klinkt het dan ook mooi en is de pianist gemotiveerd om het concert zo foutloos mogelijk uit te voeren? Raken hij en zijn publiek ervan in vervoering? Blijft hij net zo lang oefenen totdat hij het stuk honderd procent onder de knie heeft? Vragen van dezelfde orde kunnen gesteld worden bij vaardigheden als lezen, schrijven, fietsen, zwemmen, autorijden. Stuk voor stuk vaardigheden die mensen na enige oefening bekwaam kunnen uitvoeren. maar zijn ze er ook echt goed in en hebben ze er lol in?

Motivatie is de prikkel die mensen ertoe beweegt om iets te doen of na te streven. Mensen die weten wat hen motiveert kunnen de goede keuzes maken voor hun studie en loopbaan. Als die mensen werk vinden dat bij ze past, zullen ze enerzijds productiever zijn en anderzijds meer voldoening halen uit hun werk. Anton Philips (kleinzoon van) introduceerde het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®) in Nederland. Na 30 jaar ervaring met deze methode deelt hij zijn inzichten in dit boek.

18758442

Mijn mening:

Dit boek werd mij aangeraden door iemand omdat ik al een hele tijd op zoek ben naar wat ik nu wil, vooral wat werk betreft dan. Ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb en dat ik erachter ben gekomen waaruit mijn motivatie bestaat en naar wat voor soort werk ik op zoek zou kunnen gaan.

Als omstandigheden jou ertoe dwingen om vaardigheden te gebruiken die je niet gemotiveerd gebruikt, kan het best zijn dat je op aanvaardbare wijze presteert, maar wel onder jouw normale niveau en zeker minder dan iemand wiens Motivatiepatroon beter bij de baan past.

In het begin deed ik de oefeningen en nam ik er echt de tijd voor om deze oefeningen te maken. Dat is na verloop van tijd verwaterd. Persoonlijk vind ik het ook een nadeel dat ik het boek in elektronische versie (e-book) heb gekocht in plaats van op papier. Ik zou sneller geneigd zijn de oefeningen te maken als ik in het boek mocht en kon schrijven. Bovendien kwamen de oefeningen heel klein over op het scherm van de e-reader en is het toch een beetje een gedoe om die telkens groter te maken.
Ondanks dat ik niet heb meegedaan aan de oefeningen vond ik het een interessant boek en ben ik toch wat te weten gekomen over mezelf, al wist ik een deel ook al door de loopbaanbegeleiding die ik volgde.

ISBN: 978-90-259-0207-0
Aantal pagina’s: 220
Uitgeverij Ten Have

3 gedachtes over “De kracht van motivatie – Anton Philips & Annemiek van Kessel

 1. Hilde 14 september 2016 / 10:50

  Wow! Dit komt als geroepen Lize. Ik zit met dezelfde vragen met name. Dit boek ga ik dus zeker eens opzoeken. Bedankt voor deze super-super-supertip :-).

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 14 september 2016 / 11:19

   Ik ben blij dat ik jou een tip heb kunnen geven. Hopelijk heb je er iets aan.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s