Indra – Sterre Carron

Korte inhoud:

Alles was te koop, behalve gezondheid.
Hoewel, ook nieren werden gekocht door rijke mensen en arme sloebers stonden die af om te kunnen overleven. Wat een wereld…

Na een avondje feesten rijdt Lore Nauwelaerts met de auto twee fietsers aan. Behalve Lore zitten in de wagen ook haar vriendin Indra en de straalbezopen Andreas. Om niet de schuld te krijgen van het ongeval stelt Lore aan Indra voor om Andreas achter het stuur te zetten en zelf het hazenpad te kiezen. Maar dat is buiten Andreas gerekend. Wanneer zijn geheugen jaren later beetje bij beetje terugkeert en hij zich vaag herinnert hoe de vork echt in de steel zit, schuiven de vreselijke gebeurtenissen van die avond als een legpuzzel in elkaar. Plotseling voelt Indra zich opgejaagd wild. Ze probeert de touwtjes van haar leven in handen te houden, maar glijdt steeds dieper weg in een web van leugens. Ze stort zich in de armen van een steenrijke investeerder uit Saoedi-Arabië, die haar vraagt zich te bekeren tot de islam…

Indra (Rani Diaz, #6)

Mijn mening:

Ik vraag me altijd af wat er in hun gedachten omgaat. Gedachten zijn eigenlijk het enige bezit van de mensen dat anderen niet kunnen zien. De moeite waard om hierover na te denken!

Wat een spannend boek! Zoveel dat er gebeurt in dit boek, een beetje te veel naar mijn zin maar het maakt het echt wel spannend! Knap ook dat er zoveel actuele thema’s in verwerkt zitten en dat het allemaal even geloofwaardig lijkt.
Het begint met vier vrienden die na een avondje stappen terug naar huis rijden. Er worden 2 fietsers aangereden. Maar wie van die 3 vrienden heeft dat nu precies gedaan? Tijdens het lezen kom je heel wat te weten over deze 3 mensen maar vooral over Indra. Indra heeft echt geen makkelijk leven en maakt heel veel mee, zoekend naar zichzelf en naar hoe ze haar problemen best kan oplossen.
En ook Rani Diaz maakt weer veel mee. Misschien een beetje te veel? Ik had in ieder geval medelijden met haar… maar het is altijd leuk om boeken met Rani Diaz en Bert Simons te lezen.
Ik kon mij trouwens in alle personages redelijk goed inleven en leefde mee met de een en vond de ander arrogant. Goed geschreven dus.

ISBN: 978-94-920-1138-1
Aantal pagina’s: 370
Uitgeverij Witsand

8 gedachtes over “Indra – Sterre Carron

 1. leeskees 6 augustus 2016 / 11:20

  ‘k Wil toch eens een keer een boek van Sterre Carron aanschaffen. Ben namelijk wel benieuwd.

  Geliked door 2 people

 2. Marloes 10 augustus 2016 / 18:52

  Grappig, mijn schoonzusje heet Indra. Mooie naam vind ik het. Maar het boek is geloof ik niet echt iets voor mij, jammer.

  Like

 3. Hilde 22 augustus 2016 / 16:18

  Ik onthoud deze, Sterre Carron, en zéker nu na het lezen van jouw bespreking.

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 22 augustus 2016 / 16:56

   Ik vind haar boeken echt wel goed en als je Mechelen (een beetje) kent zijn ze nog leuker om te lezen want ze spelen zich daar af.

   Geliked door 1 persoon

   • Hilde 22 augustus 2016 / 17:54

    Mechelen…dat ken ik zéker, ben er 9 jaar naar school geweest (lang, lang geleden).

    Like

   • Hilde 22 augustus 2016 / 17:56

    Goed om weten want ik zocht er nog een dat zich afspeelde in Mechelen (ik ben er 9 jaar naar school geweest, lang…lang geleden).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s