Blogboek – Kelly Deriemaeker

Korte inhoud:

Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. Of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een flinke boost kan gebruiken: het blogboek bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen tien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan. Waarom bloggen mensen? Welke blog wil je maken? Hoe vaak moet je posten? Hoe meet je je succes? Hoe krijg je meer bezoekers? Hoe vind je je focus? Dit boek biedt antwoord op deze en vele andere blogkwesties.

Afbeeldingsresultaten voor blogboek kelly deriemaeker

Mijn mening:

Schrijf vanuit je hart en je passies, niet vanuit hoe je denkt dat je moet schrijven en wie je moet zijn. Mensen verdringen elkaar om echte verhalen te lezen. En als jij het doet over iets waardoor je echt gepassioneerd bent, zul je het zo graag doen dat je harder en beter zult werden dan iemand anders, zonder dat het voelt als werken. Dat is de truc.

Vooral voor de blog van Made by Lilo was ik opzoek naar wat meer inspiratie, tips en trucjes. Toen ik over dit boek las dacht ik dat het het ideale boek zou zijn, dat het antwoorden zou geven op al mijn vragen. Jammer genoeg was dat niet zo maar waarschijnlijk lagen mijn verwachtingen ook ‘verkeerd’. Ik heb namelijk wel veel dingen geleerd maar dingen die ik op voorhand niet verwacht had.
Ik wil deze blog eigenlijk als website gaan gebruiken en veel mensen mee kunnen bereiken maar het is niet mijn hoofddoel om er geld mee te verdienen terwijl dat in het boek wel het doel is.
Het is een informatief boek maar heel leuk geschreven met leuke extra dingen tussendoor waaronder tips van ervaringsdeskundigen, ideeën voor je volgende blogpost etc. Ik heb het boek van a tot z gelezen en het heeft mij nooit verveeld.

ISBN: 978-94-600-1259-4
Aantal pagina’s: 237
Uitgeverij Vrijdag

9 gedachtes over “Blogboek – Kelly Deriemaeker

 1. minoesjka2 1 juli 2016 / 15:22

  Jammer dat dit boek eigenlijk tegenviel, maar ik ben even op dat blog Made by Lilo gaan kijken, leuk blog zeg en ondanks dat ik niet brei vind ik er genoeg mooie dingen opstaan om het eens een tijdje te gaan volgen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. curieuzeneuzemosterdpot 4 juli 2016 / 22:33

  een blog is een stukje van jezelf, dat je bloot geeft aan de wereld.
  hoe je dat doet, hangt enkel en alleen van jezelf af. de enige die je moet bevredigen, ben je zelf.
  met dat gegeven in je achterhoofd, gaat je blog je nooit vervelen, of buiten je interessezone vallen! 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde 22 augustus 2016 / 16:22

  Ik heb dit boek al enkele malen doorbladerd. Het meeste inspiratie haal ik echter nog steeds uit ‘Make it, blog it, share it’, dat zich vooral toespitst op creatieve bloggers ;-).

  Geliked door 1 persoon

  • Lize 22 augustus 2016 / 16:57

   Ik zal eens kijken of ze dat boek in de bibliotheek hebben. Ik vermoed dat ik daar ook wel iets aan heb.

   Geliked door 1 persoon

 4. moneysavingz 10 april 2017 / 19:03

  Wat kun je zoal leren vanuit dit boek?

  Like

  • Lize 11 april 2017 / 07:02

   Het is al een tijd geleden dat ik het boek las maar ik dacht vooral tips waarover je blogberichten kan schrijven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s