Maar je krijgt er wel heel veel voor terug – Bastiaan Ragas

Korte inhoud:

In Maar je krijgt er wel heel veel voor terug geeft Bastiaan Ragas een openhartig, relativerend en humoristisch kijkje in de zielenroerselen van de man. Vol taboedoorbrekende vaderverhalen, want ja, de meeste mannen vinden baby’s niet zo leuk. Over het accepteren van het ongewenste bakfietsvaderschap, de twijfel of hij zich in een vervroegde midlifecrisis begeeft en of sterilisatie het einde van het mannelijke bestaan betekent. Maar ook over hoe alles zijn leven verrijkt, verankerd en emotioneel verdiept heeft – want je krijgt er wel heel veel voor terug.

In the roaring nineties van de vorige eeuw wisselden huizen binnen een week van eigenaar. Vaak werden ze per inschrijving ver boven de vraagprijs verkocht hier in Zuid. Maar das war einmahl. Nu ligt de huizenmarkt plat. Zo platgeslagen als een Canadese zeehond.

Maar je krijgt er wel heel veel voor terug

Mijn mening:

Slapen is een noodzaak die schromelijk wordt onderschat in onze westerse samenleving van rennen en plannen. Sterker nog, de Romeinen gebruikten slaapgebrek al als de ultieme martelmethode: tormentum vigiliae. In Guantanamo Bay werden krijgsgevangenen gehersenspoeld, waarbij slaapgebrek het belangrijkste hulpmiddel was.

Ik had nood aan een luchtig boek dat ik in korte stukken kon lezen en daar leek dit boek wel aan te voldoen. Ik kocht het boek ooit omdat de cover mij zo aanspreekt. Op Goodreads waren de recensies en beoordelingen eerder negatief, dat schrok mij wel wat af. Maar ik heb toch wel van de verhalen genoten en zo zie je maar dat je je niet moet laten leiden door de meningen van anderen.
Bastiaan vertelt hoe het is om kinderen te hebben, wat er dan allemaal verandert in je leven etc. Hij doet dat op een vrolijke en spontane manier wat het aangenaam maakt om het boek te lezen.
Zelf heb ik (nog) geen kinderen maar ik heb wel al enkele vriendinnen met kinderen en de verhalen zijn toch wel herkenbaar.

ISBN: 978-94-005-0030-3
Aantal pagina’s: 160
Uitgeverij Vipboeken

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (10/30): een boek waarin familie centraal staat

5 gedachtes over “Maar je krijgt er wel heel veel voor terug – Bastiaan Ragas

 1. Sonja 2 mei 2016 / 15:47

  Inderdaad, niet op de mening van anderen afgaan, groot gelijk!
  Fijn dat je er toch van hebt genoten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde 4 mei 2016 / 06:55

  Intussen begin ik ook m’n weg te vinden op Goodreads, maar je hebt gelijk: ook je eigen gevoel daarin volgen want wat is een goed boek voor wie? Dat is allemaal zo persoonlijk hé. Dit lijkt me wel een ontspannend boek, al ben ik al een hele poos uit dat ‘kleine kinderen stadium’ (de dochter begint volgend jaar aan de hogeschool) ;-). Graag komen lezen, Lize.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s