Mijn zus woont op de schoorsteenmantel – Annabel Pitcher

Korte inhoud:

Jamie verliest zijn oudere zus in een terroristische aanslag. Zijn moeder verlaat het gezin, zijn vader verwaarloost zichzelf en zijn kinderen. Jamie’s andere zus verandert in een onaantastbare puber.

Op school is tekenen mijn lievelingsvak, en als ik de gebouwen als mensen zou tekenen, zou ik van het huis en maf oud omaatje maken, met een tandeloze lach. Het appartement zou een ernstige soldaat zijn, in een mooi uniform en geperst tussen allemaal precies dezelfde mannen.

Een aangrijpende roman over verder leven na een tragedie, verteld door een aandoenlijk en eigenwijs tienjarig jongetje.

Mijn zus woont op de schoorsteenmantel

Mijn mening:

Dit boek stond al een hele tijd op mijn veel te lange te lezen lijst en nu is het er eindelijk van gekomen om het te lezen. Wat ben ik blij dat ik het gelezen heb! Zo een mooi en ontroerend boek. Het is in eenvoudige taal geschreven met eenvoudig woordgebruik maar toch zitten er meerdere moeilijke thema’s in verwerkt: het verlies van een zus/dochter waar ieder op zijn of haar manier mee omgaat en die zus is dan nog omgekomen door de aanslagen van 9/11 doos moslims. Hoe ga je dan om met moslims? Zijn zij allemaal terroristen? Kan je nog wel gewoon bevriend zijn met moslims?

Dat is het nou met christenen en moslims: ze hebben allebei een god en ze hebben allebei een boek. Ze noemen alles alleen anders.

Dat laatste is nu echt wel brandend actueel om het zo maar te zeggen. De vader verwerkt zijn verdriet om het verlies voor zijn dochter door te gaan drinken. Een drinkende vader is voor mij erg herkenbaar. Hierdoor zat ik regelmatig met tranen in mijn ogen te lezen.
Het verhaal loopt grotendeels goed af en de familie groeit terug naar elkaar toe maar en helemaal happy end is het ook weer niet.

Als jaloezie rood is en twijfel zwart, dan is geluk bruin.

ISBN: 978-90-499-2443-0
Aantal pagina’s: 239
Uitgeverij Moon

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (8/30): een boek waarin de dood centraal staat

9 gedachtes over “Mijn zus woont op de schoorsteenmantel – Annabel Pitcher

  • Lize 5 april 2016 / 07:31

   Zo erg was het niet maar ik heb wel af en toe een traantje weggepinkt.

   Like

 1. leeskees 10 april 2016 / 08:54

  De titel deed me aanvankelijk denken dat het boek wel eens een feelgood-roman zou kunnen zijn, maar na het lezen van je recensie blijkt dat dat het zeker niet is. Denk dat het wel een goed boek is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s