Trifla – Sterre Carron

Korte inhoud:

Ze keek naar het dode lichaam. Enkele dagen geleden had dit lichaam nog geademd, nog gereageerd op prikkels, gehuild en misschien wel afschuwelijke angsten doorstaan. En geleden, o ja, geleden had ze zeker. Het bewijs lag voor hen. De uiteengereten huid van beten.

Op een zomeravond gaat Marie Teugels joggen met haar hond. Even later komt de hond alleen terug naar huis, maar waar is Marie? Hoofdinspecteur Rani Diaz, net terug aan het werk na haar bevallingsverlof, wordt met haar team belast met deze verdwijningszaak. Er is een enkel aanknopingspunt, geen enkele tip of bruikbaar spoor. De temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken tast volledig in het duister…
Twee maanden later verdwijnt een tweede vrouw, de onderwijzeres Zieta Hofman, kort nadat zij de school heeft verlaten.

De verdwijningen zorgen voor een collectieve psychose. Kan er dan niemand instaan voor onze veiligheid? Houdt het hiermee op of verdwijnen er nog mensen?

Zal Rani niet ten onder gaan aan de immense druk? En hoe redt ze zich wanneer ook nog een vriend verliest? Rani beseft dat ze dringend haar onderzoeksterrein moet verleggen, maar hoe precies?

Mijn mening:

Wat bleef er nog van hem over? En had zijn wraak alles goedgemaakt? Nee! Hij was nog steeds dezelfde man als dertien jaar geleden. De beledigingen, de folteringen, de pijn… Ze bestonden nog altijd in zijn herinneringen… Ze waren niet uitgewist door zijn revanche en hij besefte maar al te goed dat ze nooit meer zouden verdwijnen… Ze zouden hem zijn hele leven als een handicap vergezellen…

Wat was het leuk om nog eens iets over inspecteurs Rani Diaz & Simons te lezen. Ik volg hun verhalen graag en kan me helemaal inleven in de personages. Naar het einde van het boek toe was ik zelfs regelmatig aan het wenen en dat wilt toch zeggen dat ik mij echt kan inleven.
Persoonlijk vond ik dat het verhaal nogal traag verliep. Het privéleven van Rani Diaz is interessant maar ik lees de boeken toch meer voor de spanning en dat vond ik soms wat ontbreken maar tegelijk blijft het spannend tot bijna op het einde. Ik had nog niet door hoe de puzzel in elkaar paste dus dat blijft leuk mee zoeken met de inspecteurs.
De tijd maakte soms rare maar misschien vooral grote sprongen? in het boek en dat vond ik soms wel verwarrend maar dat doet niets af aan het verhaal op zich.

ISBN: 978-94-920-1124-4
Aantal pagina’s: 354
Uitgeverij Witsand

Dit boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (1/30): een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las

5 gedachtes over “Trifla – Sterre Carron

  1. minoesjka2 9 januari 2016 / 15:48

    O, maar dit soort verhalen trekken mij erg …. ik ga toch eens opzoek naar een boek van deze schrijfster, want ik word erg nieuwsgierig.

    Geliked door 1 persoon

  2. sonja 11 januari 2016 / 12:27

    Nog niet gelezen dus wie weet…de lijst is al erg lang 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s