Alles verandert – Kristien Hemmerechts

Korte inhoud:

Als liefde betekent dat alle voorzichtigheid overboord wordt gegooid, dan was het liefde. Is het liefde.

Iris Verdonck kan met trots terugblikken op een rijke carrière en een onstuimig liefdesleven. Alles, of bijna alles, in haar leven lijkt gesmeerd te lopen, tot op een fatale dag een mooie, raadselachtige studente haar het hoofd op hol brengt. In roekeloze overgave gooit ze haar principes over boord. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien, en Iris dreigt alles te verliezen waar ze jaren voor gevochten heeft.
Alles verandert is een roman die rolpatronen fileert en de moraal ter discussie stelt.

Ze legt de doek opnieuw over de sofa, veegt de plooien glad. Kon ze dit maar met haar leven doen: er een doek over uitspreiden, hem glad strijken, het rimpelloze oppervlak bewonderen.

Mijn mening:

Ik zag dit boek in de bibliotheek staan, bij de nieuwe aanwinsten, en kon het niet laten om het mee te nemen. Het was al weer een hele tijd geleden dat ik nog iets van Kristien Hemmerechts las en ik had er zin in.
De tekst over de cover vertelt genoeg maar misschien aan de geringe kant. Het leven verandert, mensen veranderen, omstandigheden… Kortom alles verandert. En dat kan allemaal op korte tijd gebeuren met zowel negatieve als positieve ervaringen. Op een aantal maanden tijd(?) maakte Iris van alles mee en het begon allemaal met de raadselachtige studente die haar hoofd op hol brengt.
Het boek las als een trein en ik ben blij dat ik het gelezen heb maar merk ik dat ik het moeilijk vind om mijn mening te geven. Het boek behandelt veel thema’s en ook veel hedendaagse thema’s zoals vluchtelingenkampen, sexverslaving en nog wel meer.

Weet je wanneer r in dit land vooruitgang zal zijn geboekt, echte vooruitgang? Wanneer ze hier een directeur of directrice hebben die zelf ooit als vluchteling in België is gearriveerd. Of van wie de ouders hier als vluchteling zijn gearriveerd.

ISBN: 978-90-445-3424-5
Aantal pagina’s: 282
Uitgeverij De Geus

Een gedachte over “Alles verandert – Kristien Hemmerechts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s