Handboek Energetische bescherming – Fons Delnooz en Patricia Martinot

Korte inhoud:

In 2000 verscheen van dezelfde auteurs het boek Energetische bescherming, het eerste boek over hooggevoeligheid op de Nederlandstalige markt. Dit boek werd een bestseller. Veel hooggevoelige mensen – volwassenen en kinderen – vonden de afgelopen 15 jaar de weg naar de praktijk van de auteurs. Door hun ervaringen met deze cliënten ontstonden veel nieuwe inzichten en technieken. Op basis daarvan werd het boek van 2000 zeer recent volledig herzien en gepubliceerd als Energetische bescherming: basisboek voor hooggevoelige mensen. Daarin wordt breed de basis gelegd voor energetische bescherming. In dit Handboek energetische bescherming worden kernbegrippen uit het basisboek veel dieper uitgewerkt. Bovendien zijn aan deze kernbegrippen zeer effectieve oefeningen gekoppeld, die Delnooz en Martinot dagelijks in hun praktijk aan cliënten overdragen. Het basisboek en het handboek vullen elkaar perfect aan. Ze kunnen naast elkaar worden gelezen. Wie energetisch leegloopt, vervuilt of vervloeit leer in dit handboek hoe je nog beter in contact met jezelf kunt komen en vooral ook kunt blijven, zodat je veel beter afgegrensd bent. Dit boek geeft je het inzicht én de praktische handvatten om meteen aan de slag te gaan. Ook hulpverleners vinden in dit boek weer nieuwe inzichten en technieken om gevoelige cliënten beter te kunnen begrijpen en begeleiden.

Mijn mening:

Ik had goede dingen gelezen over dit boek en was er daardoor zelf nieuwsgierig naar geworden maar het was toch iets te spiritueel naar mijn zin.
Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken die telkens een ander thema behandelen zoals de aura, de hoofdchakra’s, vervloeien en leeglopen en hier wordt verder in het boek ook telkens op teruggekomen.
De hoofdstukken zijn goed opgebouwd met vaak eerst een theoretische uitleg, die eenvoudig verwoord is, en daarna enkele voorbeelden. Soms vind je aan het einde van het hoofdstuk ook een samenvatting en dat vond ik wel handig! Hoe meer je leest, hoe meer oefeningen je gaat ook krijgen. Persoonlijk denk ik dat je toch wat spiritueel moet zijn of er in geloven als je ook echt wilt dat de oefeningen effect hebben. Als je niet spiritueel bent ingesteld, heb je niet veel aan het boek al ben ikzelf wel tot bepaalde kleine inzichten gekomen.
ISBN: 978-90-202-0248-9
Aantal pagina’s: 171
Uitgeverij AnkhHermes

Een gedachte over “Handboek Energetische bescherming – Fons Delnooz en Patricia Martinot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s