Een ijzersterke jeugd – Tomas Lieske

Korte inhoud:

In een vredelievend bergdorp in Midden-Europa verdwijnt opeens een jongetje. Niemand weet wat er is gebeurd. Een vreemde en vijandige partij, die het grootste deel van het land controleert, neemt op een kwade dag bezit van het dorp om onderzoek te doen. Een stuk of acht vrachtwagens kruipen langzaam de helling op, onregelmatig ronkend, driftig schakelend, ongeduldig als een troep jakhalzen.
De vrijpostige veertienjarige Augustine wordt aangewezen als bediende voor de heren. Zij verricht haar taak gehoorzaam – of is dat slechts schijn en ziet niemand hoe wreed ook de kinderwereld is?

Mijn mening:

Acht vrachtwagens komen uit de hemel vallen. De chauffeurs vegen bladeren van de ene kant naar de andere kant. Dat lijkt beleefd gedrag, maar ik dacht aan wilde katten die zich in het gras drukken en die hun driften nauwelijks kunnen beheersen en daarom met hun staartpunt zwaaien.

De beschrijving op de cover van het boek sprak mij enorm hard aan maar het verhaal zelf kon ik niet volgen. Ik vond het zo raar in elkaar zitten en begreep maar niet waarover het ging.
Er wordt afwisselend een deel vertelt door Augustine en daarna door de 4 leden van de partij waardoor er waarschijnlijk puzzelstukjes in elkaar zouden moeten passen maar dat kwam bij mij niet.
Ik wou dit boekje snel uitlezen en dat speelt vermoed ik ook wel mee omdat ik denk dat ik meer tijd nodig had om de toch wel mooie zinnen te lezen en te verwerken.

ISBN: 978-90-214-3530-5
Aantal pagina’s: 122
Uitgeverij Querido

2 gedachtes over “Een ijzersterke jeugd – Tomas Lieske

 1. curieuzeneuzemosterdpot 2 november 2015 / 23:48

  de ijzersterke jeugd blijkt dan toch niet zo’n ijzersterk verhaal in te houden? 😉

  ben je al naar het walhalla geweest, liesje?? (boekenbeurs) 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Lizesboeken 3 november 2015 / 11:02

   Ja hoor, ik ben eergisteren (zondag) geweest maar hoe vaker ik ga, hoe meer ik het vind tegen vallen 😦 Misschien volgend jaar maar eens overslaan?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s