De mythe van Methusalem – Jo Claes

Korte inhoud:

Om te beginnen gaat het om experimenteel onderzoek waarvan de implicaties bij toepassing nog niet volledig gekend zijn, hoewel Eerdekens in dat bewuste artikel beweert dat zijn proeven geen nadelige gevolgen hebben voor het menselijk organisme. Het probleem is dat zulke proeven hier niet toegelaten zijn. Het gerucht doet dan ook de ronde dat de testresultaten uit het buitenland komen. Uit Oekraïne om precies te zijn. Bovendien begrijp niemand hoe hij op zo korte tijd tot zijn bevindingen is kunnen komen.

In een Leuvens lab voor stamcelonderzoek wordt een fenomenale ontdekking gedaan waarmee veroudering drastisch kan worden afgeremd. Terwijl de hele wetenschappelijke wereld met verstomming is geslagen, pleegt het hoofd van het lab zelfmoord tijdens zijn vakantie op Kreta.

Andreas Kurver, freelancejournalist, heeft zo zijn bedenkingen bij de spectaculaire ontdekking en besluit de zaak te onderzoeken. Tegelijkertijd wordt hoofdinspecteur Thomas Berg benaderd door de verloofde van de overleden professor die ervan overtuigd is dat haar vriend werd vermoord.

Berg heeft intussen de mooie Haynee Deferm leren kennen die als assistente in het lab werkt. Hij ondervindt heel wat tegenkanting tijdens het onderzoek, maar als ook in Leuven iemand in verdachte omstandigheden zelfmoord pleegt, wordt voor iedereen duidelijk dat er veel meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Wat Berg ontdekt, tart elke verbeelding…

Mijn mening:

Ik vond het boek traag op gang komen maar eens dat Thomas Berg met zijn speurtocht begint en tegen de wensen van iedereen in gaat en zijn eigen gedacht en gevoel volgt begint het verhaal goed opgang te komen. Ik heb hem wel graag, denk ik, hoofdinspecteur Thomas Berg.

‘Lunchen?! Godsklere, Jan! We moeten zo snel mogelijk weten wat er in dat artikel staat en dan laat jij hem… ‘
‘… gaan eten, ja!’ riep Zeebos door zijn tirade heen. ‘Dat doen normale mensen op dit uur van de dag. Mag het even, verdomme!?’
Berg hoorde Zeebos iets doorslikken. Blijkbaar zat hij ook te eten.
Klik. Einde gesprek. Berg borg mopperend zijn mobiel op. Normale mensen… Normale mensen… Wat wilde dat nu weer zeggen?

Op het einde van het boek vond ik het weer wat ‘bergaf’ gaan en vond ik het te lang duren. Ik had al min of meer door hoe het zou aflopen en ook al vermoedens over hoe het zou kunnen gaan die dan meestal klopten ook.
Bovendien vond ik de namen erg verwarrend. De Griekse naam was sowieso al wennen maar ook andere namen waren verwarrend maar dat is ergens ook wel een deel van het verhaal dus veel meer kan ik daar niet over kwijt.
Het vorige boek van Jo Claes vond ik veel beter dan dit boek. Hopelijk is het volgende ook beter dan dit.

ISBN: 978-90-892-4273-0
Aantal pagina’s: 406
Uitgeverij Houtekiet

Een gedachte over “De mythe van Methusalem – Jo Claes

  1. curieuzeneuzemosterdpot 14 oktober 2015 / 20:30

    niet direkt een boek waarnaar ik zou grijpen, maar ik ben blij dat ik nu wel weet waarover het gaat!

    én hoe jij erover denkt, lize! 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s