Mooie meisjes – Karin Slaughter

Korte inhoud:

Al haar mooie herinneringen aan Julia – samen dansend voor de tv als American Bandstand op zaterdag werd uitgezonden, samen zingend in de auto als ze naar de bibliotheek reden om Helen op te halen, achter Sam en Lydia aan huppelend wanneer ze met z’n allen naar de campuskliniek gingen om een nestje pasgeboren pups te bekijken – dat was allemaal weg.
Als ze nu aan Julia dacht, zag ze slechts dat ene beeld: haar zus die met haar armen en benen wij aan de ruwhouden wand van een stal was vastgeketend.

Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar wanneer Claire alsnog de waarheid over de verdwijning van haar zus ontdekt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

Mijn mening:

Ik ben er diep van overtuigd, schat: Paul is niet goed voor Claire. Er rot iets in hem, en op een dag – als het niet binnenkort is, dan over vijf jaar, tien jaar, misschien zelfs over twintig jaar – zal dat rotte zich naar buiten vreten en alles besmetten wat hij aanraakt.

Dit is geen boek van Karin Slaughter zoals ik – en jullie waarschijnlijk ook – het gewend ben. Eigenlijk is het een verhaal over familiebanden, de band tussen 3 zussen en hun ouders maar natuurlijk komt er nog wel wat ‘gruwel’ bij kijken.
Ik was van in het begin helemaal mee met het verhaal en vond het goed in het elkaar zitten. Alleen naar het einde toe maakt het verhaal een plotse en voor mij ongeloofwaardige wending maar daardoor kan het verhaal nog verder gaan en heb je als lezer nog bijna 200 pagina’s meer te lezen.
Het blijft spannend tot op het einde en het is ook pas naar het einde van het boek toe dat je te weten komt waarom het “Mooie meisjes” noemt.
Ik kijk alvast uit naar het volgende boek van Karin Slaughter, hopelijk wel terug met Will, Sara, Lena etc.

ISBN: 978-90-234-9109-5
Aantal pagina’s: 476
Uitgeverij Cargo

6 gedachtes over “Mooie meisjes – Karin Slaughter

  1. leeskees 11 oktober 2015 / 05:46

    ‘k Heb het boek nog op mijn lijst ‘nog aan te schaffen’ staan. Het zal er vast wel een keer van komen. Want ik wil en moet het boek absoluut hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s