Het eiland van de verdwenen meisjes – Jennifer McMahon

Korte inhoud:

Rhonda is nietsvermoedend op weg naar een sollicitatiegesprek als ze zich ineen midden in een misdaadscène bevindt. Terwijl ze op een tankstation in haar auto zit te wachten tot de pompbediende haar komt helpen, ziet ze dat een verklede figuur een jong meisje uit een auto sleurt. Verward door het absurde kostuum is Rhonda als in trance, en tegen de tijd dat ze bij zinnen komt zijn de kidknapper en het kind al verdwenen.

Maar was het niet juist door haar aarzelende gedrag dat ze nu in de ellende zaten? Haar passieve houding was de reden dat Ernie weg was, zo ver weg zelfs dat de wichelroedeloopster haar niet kon vinden.

Geplaagd door schuldgevoel helpt ze mee aan het politie-onderzoek. Maar als ze dichter bij de identiteit van de kidnapper komt, komt ze ook dichter bij de waarheid achter de verdwijning van een ander kind – haar beste vriendin Lizzy, die jaren geleden verdween…

Iedereen heeft zoiets als die gouden munt, iets wat hem beschermt, iets kleins dat de kracht heeft hem te redden, of hij zich daar nu van bewust is of niet.

Mijn mening:

Op hetzelfde moment besefte ze wat er was gebeurd: Warren had simpelweg een reeks verkeerde beslissingen genomen. Afgrijselijke beslissingen. Beslissingen geboren uit de behoefte snel geld te verdienen, de kans een spannende documentaire te kunnen maken, de gemakkelijkste weg nemen en, uiteindelijk, blinde paniek. Stuk voor stuk leken het goede ideeën, of op dat moment misschien wel de enige optie.

De cover en de titel van dit boek trokken mijn aandacht en bleven mijn aandacht trekken. Wat een goed boek! Er wordt afwisselend in het verleden (1993) verteld en in het heden (2006) waardoor je als lezer van alles te weten komt maar net niet genoeg om het plot te weten. Naar het einde van het boek toe neemt het verhaal een plotse wending. Ik had het echt niet verwacht en vond het daardoor wat overdreven, al weet ik niet of dat het juiste woord is. Ergens stoorde het mij ook dat er personages kwamen opduiken en dan plots verdwenen. Ik vraag me nu nog af hoe het met die personages verder gaat. Maar laat dat je zeker niet tegenhouden om het boek te lezen. Het verhaal zit echt goed in elkaar.

ISBN: 542-00-229-0707-4
Aantal pagina’s: 271
Uitgeverij Boekerij

5 gedachtes over “Het eiland van de verdwenen meisjes – Jennifer McMahon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s