Het Rosie project – Graeme Simsion

Korte inhoud:

Dissonante geluiden, wind, het risico dood te gaan… Ik probeerde me in dezelfde mentale staat te brengen als wanneer ik naar de tandarts moet.

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Ik vind het een taak van de wetenschap, van de mensheid, om zo veel mogelijk te ontdekken. Maar ik ben een natuurkundig wetenschapper, geen psycholoog.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Mijn mening:

Humor in boeken en ik gaan niet altijd goed samen maar van dit boek heb ik wel genoten. Ik kon me goed in leven in Don en was altijd benieuwd naar wat het volgende was wat er zou gebeuren en natuurlijk hoe het zou aflopen tussen Don en Rosie maar dat vond ik ergens wel voorspelbaar. Ik vond het mooi te zien welke evolutie Don maakte, hoe hij open bloeide en hard zijn best deed om zo normaal mogelijk te zijn. Ik ben alvast benieuwd naar “Het Rosie effect”.

ISBN: 978-90-218-0963-2
Aantal pagina’s: 255
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

4 gedachtes over “Het Rosie project – Graeme Simsion

  1. minoesjka2 15 augustus 2015 / 15:17

    Ik ben inderdaad ook niet zo van de humoristische boeken, maar ben wel heel nieuwsgierig hoe deze schrijver een autistisch man neerzet ……….. dus, dit boek komt op mijn lijstje 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Lalagè 15 augustus 2015 / 17:43

    Herkenbaar, ik snap humor ook niet altijd. Maar dit boek is echt leuk geschreven. Ik heb alleen geen behoefte aan het vervolg, in elk geval niet zo vlak na het eerste boek.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s