Getekend vonnis – Jo Claes

Korte inhoud:

Op een tafel in een Leuvens café wordt op een ochtend een studente dood aangetroffen. Het meisje is halfnaakt. Haar schaamhaar is volledig afgeschoren. Door haar tong steekt een potlood en vlakbij ligt een blad uit een stripalbum waarop een verkrachtingsscène is afgebeeld.

Hoofdinspecteur Thomas Berg heeft nooit eerder zoiets meegemaakt. Sterker, de moordenaar heeft hem de plaats delict zelf met de juiste coördinaten per e-mail bezorgd.

Een paar dagen later krijgt Berg een soortgelijke mail. Opnieuw vindt de politie een jonge vrouw die in bijna identieke omstandigheden werd verkracht, verminkt en vermoord. En weer vindt de politie een pagina uit een stripverhaal. Vanaf dat ogenblik verkeert de studentenstad in de greep van de angst. Ook Berg vreest dat in Leuven een volkomen verknipte sadist, ja zelfs een psychopaat rondwaart, vooral als er nog meer slachtoffers vallen…

Mijn mening:

Wat ben ik blij dat ik eindelijk een boek van Jo Claes gelezen heb! Mijn (ex-)collega’s hebben gelijk: ik lees zijn boeken graag. Echt graag. De verhalen spelen zich af in “mijn stad” Leuven en dat is een leuke bijkomstigheid maar ik denk dat ik het boek anders ook graag gelezen zou hebben.
Het boek is al van in het begin spannend en voordat je 1/3de van het boek hebt gelezen ‘ken’ je alle personages al. Het begin las zeker als een trein en ik vond het ontzettend moeilijk om het boek weg te leggen. Het einde was een tikkeltje te langdradig voor mij maar dat doet geef afbreuk aan het boek.
Je leert hoofdinspecteur Berg goed kennen als ook zijn collega’s en medewerkers. Je leeft helemaal met hem mee, zowel in werk- als privéleven. Soms werd er uitgebreid op iets ingegaan, soms ook helemaal niet maar ik vond persoonlijk dat dat goed in evenwicht was.

ISBN: 978-90-892-4235-8
Aantal pagina’s: 474
Uitgeverij Houtekiet

6 gedachtes over “Getekend vonnis – Jo Claes

 1. leeskees 6 juni 2015 / 08:21

  ‘k Heb al vaker positieve recensies over de boeken van Jo Claes gezien. Zelf heb ik echter nog niets van hem gelezen. Daar moet ik toch maar eens verandering in gaan brengen.

  Geliked door 2 people

 2. Katrien 6 juni 2015 / 13:48

  Ik ben zelf ook van Leuven en heb zelfs op de school gezeten waar Jo Claes lesgeeft.
  Ik las al eerder een ander boek van hem en dat beviel me goed. Over het algemeen lees ik niet zoveel thrillers, dus ik denk dat ik deze aan me voorbij laat gaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. cynthia 7 juni 2015 / 04:49

  Hey lize!

  Toffe site met toffe boeken
  Heb je n tijdje gevlgd..altijd zo leuke ideeen..ga je ng vaak zwemmen?

  Liefs x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s