Arendsjong – Leen Lefebre

Korte inhoud:

Wolf liep verder, een nieuwe gang in. De nieuwe tijd zette kinderen op de wereld die anders waren. Zij keken, hoorden, smaakten, roken en voelden veel intenser dan voorheen. Zij waren bejaarde zieltjes met oude schulden en plichten, in een nieuw kinderlichaam geduwd. Nieuwetijdskinderen werden van nature gedwongen om creatief te zijn. Dat was de enige sleutel om het als nieuwe mensheid te overleven.

Aan het begin der nieuwe tijden, na de grote ramp, wordt de jongen Wolf door zijn hongerige volk uitverkoren. Met zijn vliegtuig Zwerver trekt hij de wijde wereld in, op zoek naar voedsel.

Al gauw merkt Wolf dat zijn volk niet het enige is dat hard om hulp schreeuwt op de lelijk verminkte aarde. Er is een nieuwe maar keiharde wereld ontstaan, waar de overlevende mensheid constant in gevecht is met de nietsontziende Moeder Natuur en de vaak meedogenloze medemens.

In de wereld van Wolf bestaat slechts één manier om de donkere tijden door te komen, maar hiervoor zal de gevoelige dromer menige strijd moeten leveren.

Uiteindelijk heeft dit nieuwetijdskind de sleutel tot succes in eigen handen, maar lukt het hem ook die te hanteren?

Mijn mening:

Bedankt Leen voor het toesturen van dit boek.

Wolf legde de beertjes grijnzend aan het voeteinde en trok de veters van zijn zwarte schoenen los, waarna hij ze uittrapte. Zijn lijft was uitgeput, en hij kroop snel onder de warme wollen deken en katoenen lakens van het brede, maar korte bed.
Zijn rug leunde tegen het oude streepjesbehand dat hier en daar los zat aan de binnenmuur. Een gigantische barst doorkruiste de wand aan de andere kant. Hij probeerde zich voor te stellen hoe het einde hier was geweest, maar zijn oogleden voelden zwaar aan en sloten zich vanzelf.

Ik wist niet wat ik van dit boek moest verwachten toen ik het begon te lezen maar ik denk dat dat vaak het beste is: zonder verwachtingen aan een boek beginnen.
Op zich vond ik het een interessant idee van verhaal: een jonge jongen die op wereldreis gaat en allerlei landen en producten ontdekt zoals de kaas in Nederland, het water in Rhodos, exotische vruchten in de Dominicaanse Republiek… en dat hij dan de mensen daar en de verschillende culturen leert kennen. Ook goed was dat de mensen elkaar hielpen en dat ze dingen van elkaar leerden.
Maar ik vond het boek echt veel te langdradig en veel te veel synoniemen gebruikt. Misschien dat dat voor een 12-jarige goed is (voor deze leeftijd is het boek bestemd) maar daardoor had ik er moeite mee om door te lezen en verder te geraken in het boek.
Ook jammer is dat je pas helemaal op het einde van het boek te weten komt waar de titel vandaan komt, persoonlijk zat ik er al langer op te wachten omdat te weten.

ISBN: 978-94-907-6788-4
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij Zilverbron

4 gedachtes over “Arendsjong – Leen Lefebre

 1. minoesjka2 25 mei 2015 / 18:29

  Eigenlijk lees ik nooit geen jeugdboeken, maar misschien door wat jij hier schrijft het eens proberen, want het maakt me wel nieuwsgierig.

  Geliked door 1 persoon

 2. curieuzeneuzemosterdpot 26 mei 2015 / 23:08

  als jij het, als ervaren lezer, het al te langdradig vindt, gaan die 10jarigen dat zeker doen, vrees ik, lize! 😉

  toch fijn dat je het boek uitgelezen hebt en hier je mening erover wilt geven! 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s