Lieve dochter – Elizabeth Little

Korte inhoud:

De voormalige ‘It-Girl’ Janie Jenkins is sluw, bloedmooi en… ze komt net uit de gevangenis. Tien jaar geleden, op het hoogtepunt van haar roem, werd ze veroordeeld voor de moord op haar moeder.
Als ze vrijkomt na een vormfout, gaat ze incognito op zoek naar de waarheid achter haar moeders laatste woorden, met behulp van slechts een vage aanwijzing. Er is echter één probleempje: ze weet niet of zijzelf de moordenaar is – ze is namelijk haar geheugen kwijt. Ze weet alleen dat ze een bloedhekel had aan haar moeder. Maar heeft ze haar ook vermoord?

Mijn mening:

Eerst en vooral bedank ik uitgeverij AW Bruna en de mensen van ‘In de boekenkast’ voor het gratis leesexemplaar van dit boek.
Voordat ik het boek begon te lezen had ik niet echt veel verwachtingen maar met het revolver op de cover en in de categorie ‘literaire thriller’ had ik toch wel een spannend boek verwacht en dat viel mij ergens wel tegen. Persoonlijk zou ik het eerder omschrijven als een familiedrama.
Het was wat wennen aan de schrijfstijl maar éénmaal dat je er aan gewend bent is het lekker lezen en moeilijk om het boek weg te leggen. Het boek bestaat uit relatief korte hoofdstukken en na de meeste hoofdstukken volgt een kort intermezzo waarin je meer achtergrondinformatie krijgt over dingen die vroeger zijn gebeurd of terzelfder tijd maar op een andere plaats etc.
De auteur geeft ook regelmatig de gedachten van het hoofdpersonages weer, wat soms ook wel wennen is.
Het verhaal is goed opgebouwd: hoe meer je leest, hoe meer je te weten komt, hoe beter je in het verhaal komt en de personages leert kennen.

ISBN: 978-94-005-0544-5
Aantal pagina’s: 349
Uitgeverij A.W. Bruna

Een gedachte over “Lieve dochter – Elizabeth Little

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s