Het hart van het eiland – Anne Rivers Siddons

Korte inhoud:

In plaats daarvan kwam er een hevige angst op die aan paniek grensde. Ik stond op en liep naar buiten naar het terras om naar de baai te kijken. En plotseling wist ik dat ik niet hier in dit huis, aan dit strand, op dit kleine eiland kon blijven, niet alleen, niet in dit enorme, weidse, onbeschutte, schaduwloze zeegezicht. Ik wist dat ik hier in mijn eentje van angst, eenzaamheid, rouw en pure schaamte zou sterven.
Ik stapte in de jeep en rood door het krioelende verkeer waarmeer Edgartown laat in augustus behept is, via het toneelbos naar West Tisbury, en vandaar over de zuidroute verder naar het westen… De rit voelde even onvermijdelijk en juist aan als mijn eigen hartenklop.
Toen ik het grote grijshouten huis op de top van de stuwwal bereikte, keek ik of het bord aan de weg naast de brievenbus er nog stond. Het stond er. ‘Gemeubileerd kamp beschikbaar… hoeden van zwanen…’
Ik draaide zo snel de hobbelige weg op dat de jeep bokte als een wilde hengst, en ik naam geen gas terug toen ik de lange, stijgende helling opreed.

Alles wat Molly Redwine liefheeft, ontglipt haar. Haar man gaat er met een jonge vrouw vandoor, waarna hun twintigjarige huwelijk opeens niets meer waard lijkt. Haar moeder overlijdt plotseling en har familie valt uiteen. Totaal ontredderd vertrekt Molly naar vrienden die op een eiland wonen om er op adem te komen en weer wat grip op haar leven te krijgen.

Het verblijf op het prachtige eiland doet haar goed – zo goed, dat ze besluit na het seizoen niet met de toeristen te vertrekken, maar voorlopig in een huisje aan een afgelegen meer te blijven. Tijdens de lange, strenge winter waarin het eiland volledig van de buitenwereld is afgesloten, komt ze tot rust. Tegelijkertijd gaat ze steeds meer beteken voor de mensen om zich heen: voor een verbitterde oude vrouw en haar doodzieke zoon en, verrassend genoeg, voor een zwanenpaar. Beetje bij beetje weet Molly een nieuw en zinvol bestaat op te bouwen – rijker dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

https://i0.wp.com/s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/thumb/FC/8/6/3/5/666815368.jpg

Mijn mening:

Wat doe je als je een uur middagpauze hebt? Een uur is te lang om alleen je boterhammen op te eten en te kort als je boterhammen moet op eten en ook nog even de stad in wilt. Dus zijn er veel die lezen tijdens hun middagpauze.
Twee collega’s van mij hadden dit boek gelezen en vonden het goed dus… dan kan ik moeilijk anders dan het niet lezen.
Ik vond dat het boek heel erg traag op gang kwam en dat er te weinig in gebeurde. Het had de helft dunner mogen zijn. Naar het einde toe gebeurde er dan meer en meer en begon ik het boek leuk te vinden maar ja, dan was het uit. Het is het eerste boek dat ik las van Anne Rivers Siddons en persoonlijk houd ik wel van haar schrijfstijl. Misschien dat ik alleen al daarom ooit nog eens een boek van haar lees.
Het gaat over familie, vrienden, elkaar leren kennen, elkaar lief hebben, voor elkaar zorgen etc. Wat op zich wel mooie thema’s zijn natuurlijk. Te veel kan ik er niet over schrijven want ik denk dat ik dan te veel van het verhaal ga verklappen.

ISBN: 978-90-274-6336-0
Aantal pagina’s: 412
Uitgeverij Het Spectrum

Een gedachte over “Het hart van het eiland – Anne Rivers Siddons

  1. Christina Brouwers 21 maart 2015 / 16:12

    Ik ken de auteur niet maar de thema’s die je opnoemt spreken mij zeker aan dus een tip om te onthouden voor mijn ‘wil ik ooit nog eens lezen’ lijstje

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s