Matsya – Sterre Carron

Korte inhoud:

Een half jaar geleden is een rancune losgebarsten. Een volmaakt gedetailleerde vergelding is opgesteld en niets kan meer mis gaan. Helemaal niks!

‘Welke dag is het vandaag?’ Dat is de vraag die een vreemdeling door de telefoon stelt aan Ellen Verbeek, een bevlogen kinderchirurg, net voordat haar man en tweeling thuiskomen. Een dag later wordt Emma, de oppas, op lafhartige wijze in het zwembad van hun huis vermoord. De dood van deze jonge vrouw stelt de gevoelige hoofdinspecteur Rani Diaz en haar rechercheteam voor raadselen. Ze weten dan echter nog niet dat het pas de eerste ronde is van een meedogenloos vergeldingsplan.

De inwoners van Sint-Katelijne-Waver en het chique Bonheiden krijgen te maken met een diepgekwelde en gestoorde moordenaar. En Rani Diaz moet niet alleen de confrontatie aangaan met Ellen Verbeek en andere ongeruste ouders, maar ook privé: haar zorgen om Romy, haar getraumatiseerde jongere zus.

Mijn mening:

Dit boek was anders vormgegeven, ziet er anders uit dan de 2 vorige boeken en daardoor stond ik er in het begin wat twijfelachtig tegenover. Ik hou niet zo van veranderingen en vraag  dan af waarom de auteur dat gedaan heeft. Ik heb mij er uiteindelijk overgezet en ben beginnen lezen.
Ook het verhaal was anders dan bij Tirtha en Mara. Je kreeg regelmatig ook het standpunt en de gedachten van de moordenaar te lezen. Dat vond ik wel eens boeiend. Het boek bleef ook lekker spannend doordat je naar het einde toe meer en meer te weten kwam over de moordenaar en de slachtoffers.
Ik vond het persoonlijk ook leuk om Simons zijn voornaam te weten te komen en door de extra leuke afloop hoop ik nu wel dat er nog een Rani Diaz-thriller komt.

ISBN: 978-94-915-3556-7
Aantal pagina’s: 364
Nederlandse Auteurs Uitgeverij

3 gedachtes over “Matsya – Sterre Carron

 1. leeskees 10 januari 2015 / 11:46

  ‘k Zal toch eens op zoek gaan naar een boek van Sterre Carron. Want opnieuw ben je lovend over een van haar boeken.

  Geliked door 1 persoon

  • Lizesboeken 10 januari 2015 / 15:36

   Ik heb haar boeken inderdaad graag gelezen. Als je graag thrillers leest zou ik het zeker eens proberen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s