Het aarzelen van de tijd – Peter Minten

Korte inhoud:

In Het aarzelen van de tijd worstelen mensen met het alledaagse leven. Gaandeweg ontsporen ze. Of het nu gaat om een vrouw die in de ochtendfile haar leven een nieuwe wending geeft, een werkloze die zijn verleden in een vuilnisbak propt, een dochter die op reis schreeuwt wat alle vrouwen schreeuwen, een masseur die elke zaterdag de stad ontvlucht of een man die zijn bevroren echtgenote ontdekt in de tuin van zijn buurman: Minten schept in een uitgebeende taal steeds weer vervreemding, dreiging en onrust.

Mijn mening:

Wim bladerde door een krant en plooide het ding weer dicht. Het tikken van een wandklok. Deze woonkamer had een hartslag. Linda had een echte woonkamer. Hier leefden de dingen. Linda dirigeerde de dingen en de dingen leken tevreden met Linda. Er was iets mis met de stadskamers van Wim. Het leek alsof hij door elke kamer die hij verliet, onmiddellijk vergeten werd. Zijn kamers hadden geen geheugen, alles was er ijl, alsof ze geen indrukken en herinneringen konden vasthouden.

De afbeelding op de cover vind ik zo mysterieus dat het mijn aandacht trok. Ook de tekst op de achterflap sprak mij aan en bovendien las ik al goede dingen over dit boek. Waarom zou ik het dan niet lezen?
Ik vond het geen goed boek. Peter gebruikt mooie zinnen en een verzorgde taal maar ik kon de verhalen niet volgen en bovendien houd ik niet van allemaal losse verhalen. Dat spreekt mij echt niet aan. Jammer dat dat niet was duidelijk gemaakt op de cover.

ISBN: 978-90-445-3124-4
Aantal pagina’s: 122
Uitgeverij De Geus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s