Tirtha – Sterre Carron

Korte inhoud:

De gevoelige en humeurige hoofdinspecteur Rani Diaz raakt in Tirtha, het tweede deel van de Rani Diaz thrillerreeks, persoonlijk betrokken bij een golf van geweld en ontvoeringen. Het brengt haar in een rollercoaster van emoties die het harde politiewerk tot een zware taak maken.

België wordt overspoeld door een hittegolf en een serie opeenvolgende verdwijningen. Een van hen betreft Romy, het zusje van Rani. Het recherchewerk zit muurvast en Stefaan Derkinderen wordt als extra inspecteur aan het team toegevoegd. Rani is radeloos als zij van het onderzoek wordt afgehaald en ze heeft absoluut geen vertrouwen in het trage speurwerk van haar nieuwe collega.
Onderwijl heeft de beruchte advocaat Eli Hellings zijn handen vol aan een groot strafproces, zijn vrouw, zijn minnares en een afperser die geen geweld schuwt.
Rani moet zich met de onbetrouwbare Eli en andere perverse oplichters bezighouden, terwijl het web van vermissingen zich razendsnel nationaal en internationaal uitbreidt.

Mijn mening:

Wat ben ik blij dat ik deze auteur heb leren kennen! Nog niet zo lang geleden las ik haar eerste boek uit en ik begon dus al snel aan het tweede. In het begin dacht ik wel dat de boeken op elkaar zouden lijken maar dat bleek niet zo te zijn. Er zat een heel andere verhaallijn in met een ontzettend spannend plot! Ik ging helemaal mee in het verhaal en kon de laatste kleine 100 pagina’s het boek niet meer wegleggen. Zo spannend was het.
Leuk is ook dat je de hoofdpersonages zoals Rani Diaz en Simons steeds beter leert kennen en dat je echt met hen meeleeft. Ik heb tijdens het lezen van Tirtha 2 x tranen over mijn wangen laten rollen omdat ik mij zo hard had ingeleefd en meeleefde met Rani.
Een klein minpuntje, wat ik bij het lezen van Mara ook had, is wel dat er zoveel personages meedoen dat ik niet altijd goed onthoud wie dat wie is maar echt storend was dat ook niet.

ISBN: 978-94-915-3516-1
Aantal pagina’s: 362
Nederlandse Auteurs Uitgeverij

2 gedachtes over “Tirtha – Sterre Carron

 1. Plato 29 december 2014 / 14:26

  Hoi Voet,
  Ik kom je even groeten en je een goed 2015 wensen. Helaas beschrijf je geen boeken die ik doorgaans lees dus reageren wordt moeilijk. Maar ik wens je veel blogsucces in het nieuwe jaar.

  Groetjes

  Willem.

  Geliked door 1 persoon

  • Lizesboeken 30 december 2014 / 09:41

   Bedankt dat je toch even langskwam Plato/Willem 🙂 Echt een leuke en aangename verrassing. Ik wens jou al het beste toe in 2015 en veel succes met alles wat je doet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s