Ik ben niet bang – Niccolo Ammaniti

Korte inhoud:

Het is de heetste zomer van de twintigste eeuw. De setting: een kleine gemeenschap, bestaande uit vijf huizen, omringd door korenvelden. Terwijl de ouderen binnen schuilen tegen de hitte, trekken zes kinderen er op hun fietsen op uit, in de door de zon geteisterde, desolate omgeving. Wanneer ze in een verlaten en onbewoonde boerderij op onderzoek uitgaan, stuit de negenjarige Michele Amitrano op een geheim, een geheim dat zo indrukwekkend en zo verschrikkelijk is dat hij niemand erover durft te vertellen. Om in het reine te komen met zijn ontdekking, moet Michele over morele dilemma’s heen stappen en de strijd aangaan met zijn geweten.

Mijn mening:

Hoe dichter ik bij het huis kwam hoe hoger de heuvel voor me werd, en hoe zwaarder de steen die op mijn maag lag en me de adem benam.

Via LJ haar blog had ik al veel positieve dingen gelezen over deze auteur. Dat een zijn boeken dan besproken werd tijdens de leesclub vond ik mooi meegenomen, ook al kon ik niet bij de bespreking aanwezig zijn.
Ik vond het moeilijk om in het boek in te komen. Onder andere doordat er zoveel witregels tussen de regels waren. Na verloop van tijd heb ik dan wel ontdekt dat ik die instellingen nog kon aanpassen op mijn e-reader en dat hielp al maar toch…
Langs de ene kant is het een spannend verhaal omdat Michele iets ontdekt, een geheim, dat hij met niemand anders kan delen, maar langs de andere kant vind ik ook niet dat er veel gebeurt: de kinderen spelen samen op straat en hangen de deugeniet uit, de ouders zitten binnen te praten en soms ook ruzie te maken. And that’s it, in mijn ogen dan toch.
Ik moet wel toegeven dat Ammaniti mooie zinnen gebruikt en heel erg beschrijvend verwoord en dat vond ik er wel weer mooi aan.

Die ochtend waren er wolken verschenen. Ze snelden in volle vaart langs een kleurloze hemel en wierpen donkere vlekken over de korenvelden, maar ze hielden hun regen vast om die ergens anders heen te brengen.

ISBN: 978-90-488-0383-5
Aantal pagina’s: 206
Uitgeverij Lebowski

3 gedachtes over “Ik ben niet bang – Niccolo Ammaniti

  1. Christina Brouwers 10 november 2014 / 20:46

    Ik heb nog nooit iets gelezen van Ammaniti tot nu toe maar er ligt hier nog wel ergens een boek deze schrijver op mij te wachten 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Katrien 18 november 2014 / 13:01

    Ik heb een boek van Ammaniti gelezen (een andere dan deze, maar ik kan me de titel nu even niet herinneren) en ik had er een zeer gemengd gevoel over. Met vlagen vond ik het erg goed, maar over het geheel kon het me toch niet echt grijpen vond ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s