De jongen in de gestreepte pyjama – John Boyne

Korte inhoud:

Berlijn 1943. De negenjarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek ver weg. Hun nieuwe huis staat naast een hoog hek, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen.

Op een van zijn ontdekkingstochten ontmoet Bruno een jongen wiens leven zeer verschilt van dat van hem. Toch worden de jongens vrienden, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

Mijn mening: 

Ik denk dat dit de eerste keer is dat ik de film zoveel mooier vond dan het boek.
De film was zo pakkend en aangrijpend dat ik, bij manier van spreken, aan de TV gekluisterd zat. Het boek ging niet snel genoeg naar mijn zin, het duurde te lang voordat de dingen gebeurde waarvan ik dacht dat ze gingen gebeuren. Sommige delen zijn in de film beter of uitgebreider uitgewerkt dan in het boek.
Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar wat ik van de andere boeken van deze auteur ga vinden want nu leek het dat ik niet objectief kon lezen en maar bleef vergelijken.

ISBN: 978-90-225-6870-5
Aantal pagina’s: 204
Uitgeverij Boekerij

2 gedachtes over “De jongen in de gestreepte pyjama – John Boyne

  1. Flavie 23 oktober 2014 / 17:43

    Het boek ligt in de boekenkast om gelezen te worden, de film staat opgenomen op de digibox… nu ben ik echt wel heel benieuwd naar de 2!

    Like

  2. minoesjka2 23 oktober 2014 / 18:02

    Dat is vaak ook de reden waarom ik of het boek lees of de film zie. In dit geval heb ik de film al diverse keren gezien. Jou recensie bevestigd mijn gevoel dus weer 🙂 Bedankt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s