De moed van imperfectie – Brené Brown

Korte inhoud: 

Brené Brown moedigt op haar eerlijke, warme en grappige manier de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als levensstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie, en creativiteit de ruimte te geven.
Op basis van haar jarenlange onderzoek kwam ze tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Ze beschrijft hoe compassie, moed en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. De moed van imperfectie gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

Mijn mening:

Toen ik het boek vastpakte en de titel last dacht ik: “Dit boek is helemaal niets voor mij. Ik ben helemaal niet perfect en heb er geen moed voor nodig want het is gewoon zo.”
Toch maar beginnen lezen met het gedacht dat ik wel zal zien wat het boek brengt. Het is een wetenschappelijk boek, gebaseerd op verschillende onderzoeken die de auteur en andere mensen hebben uitgevoerd, maar het is gelukkig heel vlot geschreven met veel titeltjes en tussendoor ook goede voorbeelden. Ik vind dat Brené echt een heel interessant onderzoek heeft gedaan en dat ze er heel goed in geslaagd is om het in een ‘gewone mensentaal’ te verwoorden. Ook de verbanden die ze legt tussen verschillende woorden, waarvan je in het begin denkt dat die onmogelijk iets met elkaar kunnen te maken hebben, legt ze goed uit.
Brené schrijft onder andere dat we creatiever moeten zijn, iedereen is op zijn of haar manier creatief maar in deze drukke tijden maken we veel te weinig tijd om creatief te zijn en dat zouden we dus wel moeten doen. Ik merk bijvoorbeeld echt dat ik mij goed in mijn lichaam voel als ik creatief bezig kan zijn. Ik trek mij dan van niemand iets aan en ik ben goed bezig. Tot dat het eindresultaat er is… Dan is komt de vraag “Is het wel goed/mooi?” weer naar boven maar het creeëren zelf geeft mij een goed gevoel.
Een van de laatste hoofdstukken gaat over “Lach, zing en dans”. Na dat hoofdstuk dacht ik: “Gelukkig heb ik zo’n vriendinnen waarmee ik kan lachen, zingen en dansen. We zien elkaar te weinig maar als we elkaar zien ben ik mezelf, ben ik heel erg open en denk ik niet aan wat zij of anderen van mij denken.”
Het boek is een aanrader voor iedereen die wat meer te weten wilt komen over zichzelf op verschillende vlakken.

ISBN: 978-94-005-0349-6
Aantal pagina’s: 160
Uitgeverij Levboeken

3 gedachtes over “De moed van imperfectie – Brené Brown

 1. biebmiepje 11 oktober 2014 / 19:19

  De boeken van Brene staan ook nog op mijn to read list, hou wel van dit soort boeken.

  Like

 2. Christina Brouwers 12 oktober 2014 / 13:04

  Ik ken deze schrijver niet maar moet toch eens in de bibliotheek speuren naar iets, want we zijn nooit te oud om iets te leren (over onszelf).

  Like

 3. Miranda 13 oktober 2014 / 09:08

  Ben ook erg benieuwd naar de boeken van Brene Brown. Heb haar TED-talks gezien en vond die echt inspirerend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s