Donderdagmiddag. Halfvier. – Kristien Hemmerechts

Korte inhoud: 

Dit is een boek over kinderen. Over mensen die kinderen willen maar ze niet kunnen krijgen, of ze kunnen krijgen maar ze niet willen, of ze krijgen zonder ze te willen, of ze willen en ook krijgen. En omdat het een boek over het hebben en krijgen van kinderen is, is het ook een boek over liefde, en over het maken van die kinderen, dat soms in liefde gebeurt, soms ook niet.

Ik heb dit boek geschreven omdat ik stilaan geloof dat de belangrijkste relatief die een mens in zijn of haar leven kan hebben, die met zijn of haar kinderen is, ongeacht het succes of het falen ervan. Meer en meer geloof ik dat ouders onvoorwaardelijk van hun kinderen moeten houden, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Dit boek is dan ook opgedragen aan alle kinderen, en dus aan ieder van ons.

Mijn mening:

Lang geleden dat ik iets van Kristien Hemmerechts heb gelezen. Ik vond het weer een goed boek! Ik heb het graag gelezen.
Op donderdagnamiddag, om halfvier, als de school uit is gebeurd er iets verschrikkelijk met één van de kinderen op school. Je krijgt de verhalen van Damien, die onrechtstreeks het ongeval heeft veroorzaakt, van Tamara en Bea die de ouders zijn van het slachtoffer en van Sam die architect is en het hele dorp wel ontworpen leek te hebben: het huis van de ouders, het gemeentehuis en -plein, delen van de school etc. Karen zelf komt ook even aan het woord maar het gaat eigenlijk meer om wat er met haar gebeurt en de mensen rondom haar dan echt over haar zelf.
Sommige “tussenstukken” vond ik wat langdradig en vroeg ik mij af wat ze in het boek kwamen doen maar ze zijn goed geschreven en ik heb het met veel plezier gelezen.
Damien lijkt een onschuldige man die de kinderen na de schooluren leert typen maar hoe verder ik las in het boek, hoe minder ik hem kon uitstaan. Wat een rot man! Alle vrouwen zijn dom, hij is slim. Hij heeft niets gedaan en is de onschuld zelve. En laat ik net tegen zo mensen niet tegen kunnen.

ISBN: 978-90-450-0802-5
Aantal pagina’s: 237
Uitgeverij Atlas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s