Suikertand – Ian McEwan

Korte inhoud: 

Ik las, ik deed dat voor een hoger doel dat me beroepstrots schonk en ik zou binnenkort de schrijver leren kennen. Had ik twijfel of morele scrupules over het project? Nog niet in dat stadium. Ik was blij dat ik was uitgekozen. Ik dacht dat ik misschien lof zou oogsten op de hogere verdiepingen in het gebouw – ik was een meisje dat graag geprezen werd. Als iemand ernaar had gevraagd, zou ik hebben gezegd dat wij niet veel meer dan een clandestiene Arts Council waren. De mogelijkheden die wij boden deden nergens voor onder. 

Serena Frome is de mooie dochter van een anglicaanse bisschop. in haar laatste jaar aan de Universiteit van Cambridge wordt ze door de Britse geheime dienst geworven. In 1972, Groot-Brittannië zit midden in een economische crisis en wordt geteisterd door terrorisme en industriële malaise, wordt Serena ingezet voor Operatie Suikertand, een geheime missie binnen de literaire wereld. Serena, dwangmatig lezer, wordt verliefd op een veelbelovende jonge schrijver. Kan ze haar leven undercover blijven volhouden? Wat is er echt en wat niet? Serena moet breken met de belangrijkste regel die er binnen de geheime dienst bestaat: vertrouw niemand. 

Mijn mening: 

Ik weet niet wat ik van dit boek moet denken… Zo moeilijk te beoordelen! De eerste 100 pagina’s moest ik er echt inkomen, daarna begon ik het taalgebruik en de zinnen te waarderen maar de laatste 100 pagina’s waren er dan weer echt te veel aan. Het verhaal had op veel minder pagina’s kunnen geschreven worden. Ik heb bovendien nooit helemaal begrepen waarover het verhaal gaat. Over liefde, verliefd worden, spionage… Ja, dat had ik wel door maar daar 400 pagina’s over schrijven? Ik hou van Ian McEwan zijn schrijfstijl maar duidelijk niet van zijn langdradigheid. 

ISBN: 978-90-761-6844-9
Aantal pagina’s: 398
Uitgeverij De Harmonie

4 gedachtes over “Suikertand – Ian McEwan

 1. minoesjka2 7 september 2014 / 17:41

  Nou, ik had dit boek waarschijnlijk nooit gekozen, laat staan uitgelezen. En zo te lezen heb jij ook meerdere twijfel momenten gehad.
  Ik snap dat je het voor de leesclub uit wilde lezen, maar weet niet of ik dat gedaan zou hebben.

  Like

  • Voetje 8 september 2014 / 16:37

   Ik heb inderdaad erg mijn best moeten doen om het uitgelezen te krijgen. Ik vind de leesclub vooral leuk omdat ik daar toch veel boeken lees die ik anders nooit zou lezen en natuurlijk zitten daar goede en minder goede boeken bij.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s